Scolari i Leonardo favoriti za Dunginog nasljednika

ISPADANJEM brazilske nogometne reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici posve će izvjesno doći do smjene na izborničkoj klupi, što znači da će otići aktualni izbornik Carlos Dunga.

Uostalom, Dungi ugovor s Brazilskim nogometnim savezom istječe nakon SP-a, a sigurno je kako neće dobiti ponudu za produljenje zbog neatraktivne igre "seleçaa" koja je sada uostalom popraćena za njih razočaravajućim rezultatom.

Prema brazilskim medijima, kao ozbiljni nasljednici Carlosa Dunge spominju se tek dva stručnjaka: prvi je Leonardo (40), bivši trener Milana, a drugi je Luiz Felipe Scolari (61), bivši brazilski i portugalski izbornik, a aktualni trener Palmeirasa.

Leonardo je prošle sezone limitiranu Milanovu momčad odveo do trećeg mjesta u Seriji A, ali usprkos kvalitetnom poslu napustio je klupu "rossonera" nakon samo godine dana sporazumnim raskidom suradnje. Vratio se u Brazil kako bi bio s obitelji, a iako je rekao da nema namjeru baviti se trenerskim poslom barem nekoliko godina, posao brazilskog izbornika svakako bi ga mogao zaintrigirati.

Scolarijeva je prednost iskustvo, a uostalom, pod njegovim je vodstvom Brazil već osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Iako je trenutno pod ugovorom u Palmeirasu, moglo bi se dogoditi da istovremeno obavlja dvije dužnosti, kao i da napusti aktualni posao u slučaju ponude Brazilskog saveza.

Pročitajte više