Scolari: Nekad je samo Jugoslavija mogla igrati kao Brazil

BRAZILSKI stručnjak Luiz Felipe Scolari, trener Chelseaja, govorio je o europskim nogometnim navikama i onome što je zatekao pri dolasku u Premiership.

Uvijek zanimljivi sugovornik iznio je svoje stavove o engleskom nogometu, makar su tek tri kola novog prvenstva iza njega.

"Za Englesku je ligu sjajna stvar dolazak mnogih vanjskih trenera, koji su sa sobom donijeli nove ideje, drugačije od onih koje su imali Englezi ranije. Wenger je pokrenuo taj trend, dolazili su Španjolci Benitez i Ramos, sada sam i ja tu", krenuo je u priču Scolari, te najavio nastavak progresa engleskog klupskog nogometa.

"Engleski nogomet je sjajan i pun je kvalitetnih igrača. Kako se razvija mislim da bi za tri, četiri ili pet godina mogli igrati poput Brazilaca. Ne mislim samo na klupski nogomet, već i na reprezentativnom planu", dodao je Scolari i zaključio komentar riječima: "Nekada je samo bivša Jugoslavija igrala kao Brazil. Jedino su oni na cijelom svijetu mogli kopirati brazilski stil. Sada je slika drugačija. Engleski nogometaši su dovoljno kvalitetni da produciraju takvu vrstu nogometa, s tim da je njihov plus i snaga, te energija na terenu".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više