Scolari svojim igračima nakon Češke objavio sretnu vijest: Odlazim u Chelsea!

IZBORNIK portugalskih nogometaša Luiz Felipe Scolari objavio je svojim reprezentativcima po svršetku dvoboja s Češkom (3:1) da nakon Eura odlazi na Stamford Bridge.

Veliki brazilski trener, sinonim za uspješnost na reprezentativnom planu, želio je transfer u londonski Chelsea očuvati u tajnosti sve do posljednje utakmice Portugala na Euru. Iz engleskog kluba upozorili su ga, međutim, kako zbog klupskih interesa više ne mogu dogovor čuvati u tajnosti pa je Scolari objavu potpisa ugovora uvjetovao trenutkom kada Portugalci izbore četvrtfinale turnira u Austriji i Švicarskoj.

FC Chelsea tako je na kraju utakmice objavio informaciju službeno na svojim stranicama, a Scolari je paralelno o tome izvijestio svoje igrače, koji su netom prije savladali Čehe i plasirali se u drugi krug. Učinio je to u društvu predsjednika Portugalskog saveza (FPF) Gilberta Madaila, koji nije želio komentirati odlazak uspješnog izbornika. Učinit će to na kraju Eura.

Portugalski sportski dnevnik A Bola objavio je da je Brazilac potpisao trogodišnji ugovor za klub Romana Abramoviča te da će po godini zarađivati šest milijuna eura.

Godine 2002. Scolari je osvojio naslov svjetskog prvaka s Brazilom u Japanu i Koreji. S Portugalcima je potom postigao najveće uspjehe u povijesti reprezentacije. Na portugalskom Euru stigao je do finala, a na njemačkom Mundialu do polufinala.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više