Scoria, Ćiro i Dalić uvjereni u prolazak Intera

UOČI iznimno važne utakmice koju u četvrtak igraju zaprešićki Inter i beogradska Crvena zvezda razgovarali smo s našim najuspješnijim nogometnim trenerima, koji su uvjereni u prolaz Intera.

Vodeći hrvatski treneri, točnije Elvis Scoria, Zlatko Dalić, Ćiro Blažević su u razgovoru za Index izrazili svoju bezgraničnu podršku Interu, a njima se pridružio i sportski direktor Osijeka, Alen Petrović.

Delije u Zaprešić dolaze pod jakom pratnjom osiguranja, to je poznato. Ipak, nepoznato je tek hoće li doći do incidenata unatoč svim mjerama sigurnosti.

"U novinama sam pročitao intervju s našim ministrom unutrašnjih poslova i bezgranično mu vjerujem kad kaže da na utakmici neće biti nikakvih incidenata. Inter je snaga naše lige i u četvrtak će pokazati pravu kvalitetu hrvatskog nogometa. To će biti naš najbolji zajednički test." - kazao je trener Hajduka Ćiro Blažević u razgovoru za Index.

S njim se nije složio i trener Varteksa Zlatko Dalić, koji smatra da će na utakmici sasvim sigurno doći do velikih tenzija.

"Svima je jasno da se radi o tipičnoj utakmici visokog rizika na kojoj će cijelo vrijeme, bez obzira na osiguranje, dolaziti do visokog naboja između navijača. Osobno vjerujem da Inter može dobiti tu utakmicu jer ima jednu kvalitetnu i sposobnu momčad, kao i iznimnog trenera. Stoga se nadam da će proći dalje u Kupu UEFA." - kazao je za Index trener Varteksa.

Ono što nas je najviše iznenadilo bila je izjava sportskog direktora Osijeka, Alena Petrovića, koji nam je oduševljen rekao da upravo u vezi ove utakmice ima velikih novosti. Maksimalno zainteresirani, odmah smo uzeli olovku u ruke kako bi zapisali što nam to osječki stručni stožer ima za priopćiti.

Petrović, je naime, istaknuo kako će se on, skupa s predsjednikom kluba Branimirom Glavašem i direktorom Josipom Duvančićem u četvrtak uputiti u Zaprešić kako bi dao podršku našem Interu u okršaju protiv trofejnog beogradskog kluba.

"Inter u četvrtak sigurno neće izgubiti. Iako dovoljno ne poznajem momčad Zvezde, uvjeren sam da će naš klub odnijeti pobjedu. Ja im od srca želim prolazak u sljedeće kolo. A što se Delija tiče, mislim da im je bolje da niti ne dolaze u Hrvatsku. Unatoč jakom osiguranju, može se uistinu svašta dogoditi." - uzbuđeno nam je kazao Alen Petrović.

Trener Rijeke Elvis Scoria tvrdi kako Crvena Zvezda nije toliko kvalitetna ekipa da Inter pored nje ne bi imao šanse.

"Iako je Zvezda apsolutni favorit utakmice, Inter je u velikoj psihološkoj prednosti jer nema što izgubiti. Odaziv navijača beogradskog kluba je, pak, sasvim normalna stavar. Broj od tristo ljudi je premalen, tako da vjerujem kako će zaštitari osigurati jednu mirnu utakmicu." - kazao je za Index trener kluba s Kantride.

Komentar utakmice Inter - Zvezda pokušali smo zatražiti i od trenera Dinama Josipa Kužea, kao i od sportskog direktora Zvjezdana Cvetkovića, ali nijedan od njih nije se javljao na naše telefonske pozive.

D.R., N.B.

Pročitajte više