Scoria: Nije korektno od Kužea da nam stavlja sol na ranu

ELVIS SCORIA, trener Rijeke koji je u subotnjem derbiju protiv Dinama doživio najteži poraz u svojoj trenerskoj karijeru, u razgovoru za Index.hr istaknuo je da iskreno žali zbog poraza, ali čestita protivniku koji je odigrao odličnu utakmicu.

U razgovoru s trenerom koji je na Kantridu prošle sezone doveo trofej nakon više od 25 godina, doznali smo što je po njegovom mišljenju glavni razlog poraza protiv zagrebačkog kluba.

"Glavni uzrok našeg poraza je Dinamova bolja igra. Od početka utakmice oni su dominirali i bilo je pitanje trenutaka kada ćemo primiti prvi gol. Istina je da nam je Lerant nedostajao, no Dinamo je posve zasluženo pobijedio. Meni je iskreno žao da smo ovako visoko poraženi, što se Rijeci već dugo nije dogodilo" - izjavio je Scoria.

Odgovarajući na naše pitanje je li očekivao tako dobru igru Dinama, te koga bi izdvojio od Dinamovih igrača, Scoria je odgovorio: "Presudio je kolektiv, odigrali su jako dobru utakmicu, imali su želju i motivaciju. Mi smo se povukli i uplašili, što je pokazao i krajnji rezultat utakmice."

Nakon što je trener Kuže na press konferenciji rekao da je golman Dragan Žilić bio najbolji pojedinac u momčadi Rijeke, zamolili smo trenera Rijeke za komentar: "Mislim da je njegova izjava nekorektna. Smatram da nije u redu izdvajati igrača koji u utakmici primi pet golova. U svakom slučaju, nije bilo potrebno stavljati sol na ranu."

Rijeku 11. kolovoza očekuje utakmica 2. pretkola Kupa UEFA-e protiv bugarskog Litexa. Nedavno je bivši Dinamovac Danijel Pranjić izjavio da je Litex izrazito jaka momčad, Herenven je s njima igrao na pripremama, te da su ih jedva uspjeli pobijediti.

Elvis Scoria izjavio je za Index.hr da će se potruditi ostvariti što bolji rezultat u prvoj utakmici u kojoj gostuju u Bugarskoj: “Mislim da mi imamo šansu za pobjedu u toj utakmici, pokušati ćemo izvući što povoljniji rezultat u Bugarskoj, jer ako se vratimo na Kantridu s nepovoljnim rezultatom teško ćemo se moći vratiti."

Trener Rijeke dodao je da je o suparniku u 2. pretkolu Kupa UEFA-e kontaktirao i s Tomislavom Butinom, te da će Rijeci otežavajuća okolnost biti i izostanak braniča Leranta i Budičina, koji se ozlijedio na utakmici u Maksimiru.

Pročitajte više