Scoria: Šteta je što s Dinamom igramo tako rano

NAKON subotnje utakmice i uvjerljive pobjede kluba s Kantride protiv nemoćne Cibalije, Elvis Scoria bio je poprilično zadovoljan. Ipak, uvjeren ja kako Rijeka može i mora bolje od toga.

4:1 zavidan je rezultat, koji je prvenstveno psihološki osnažio Scorijinu momčad. Nakon problema s navijačima i brojnim izmjenama u sastavu, Rijeci je pobjeda bila iznimno potrebna.

Scoria sad konačno može malo odahnuti i u utakmicu s Dinamom ući potpuno neopterećen.

Uzmemo li u obzir da se momčad iz Maksimira sa gostovanja u Gradskom vrtu vratila poražena, implicirat ćemo da je Rijeka u maloj, ali bitnoj prednosti ususret trećem kolu.

"Prava je šteta što se ovako važna i uzbudljiva utakmica igra već na samom početku prvenstva, jer smatram da se momčad Dinama, kao i moja momčad, nije imala vremena dovoljno uigrati. Upravo zbog toga, utakmica na Maksimiru bit će jako teška, kako za Dinamo, tako i za nas." -rekao nam je Scoria o očekivanjima u trećem kolu HNL-a.

Utakmica protiv Cibalije pokazala je dobru igru, ali Scoria je ipak uočio neke propuste.

"Mogu reći da sam zadovoljan igrom moje momčadi, ali još to nije ono najbolje što Rijeka može dati. Protiv Cibalije igrali smo na pobjedu, ona nam je bila najvažnija, pa smo tako i ušli u utakmicu. Trebat će još neko vrijeme da se igrači na trenu poslože, kako bi momčad izgledala potpuno sigurno i snažno." - potvrdio je trener Rijeke.

Rijeka je tijekom priprema mnogo mijenjala u svom sastavu; mnogi su Kantridu napustili, ali su stigle i nove snage.

Ono što je zanimljivo nema veze s pojačanjima, već s taktikom riječkog trenera. Naime, protiv Vinkovčana često je tijekom susreta mijenjao formaciju, što je, pak, najviše odgovaralo Marinu Prpiću. Zabio je tri puta za prvu ovosezonsku pobjedu.

"U utakmici protiv Dinama također imam namjeru postaviti momčad na sličan način. O tome je teško pričati dok utakmica na počne. U svakom slučaju, igrat će se sa dvije ili tri špice." - otkrio je Scoria.

Odličan rezultat u drugom kolu nakratko je tenzije između Upave i Armade izazvane Žilićevim angažmanom bacio u drugi plan.

"Oko takvih stvari treba biti jako pažljiv, no Rijeka je ono najvažnije i za Upravu i za navijače. Zaista shvaćam situaciju u kojoj se našla Armada, a nadam se da će i oni shvatiti nas. Žiliću će ipak trebati vremena da se privikne na sve što se oko njega događalo u posljednje vrijeme, samo se nadam da to neće utjecati na stanje na terenu. Ponavljam, nama je Rijeka najvažnija, što će reći da želimo povratak svojih navijača, jer klub bez njih nije isti kao s njima." - kazao je Scoria u razgovoru za Index.

Upitali smo uvaženog trenera i o očekivanjima u Kupu UEFA, potaknuti viješću kako je Veličko Dermendžiev, inače pomoćnik Ljupka Petrovića na klupi Litexa, pratio prvenstvenu utkakmicu Rijeke i Cibalije.

"Poznato mi je kako je Bugarin rekao da su šanse 50:50, a ja se u potpunosti slažem s njim. Radi se o dvije kvalitetom vrlo slične i bliske momčadi, pa prednost u ovom slučaju ne mogu dati nikome. No, teško mi je objektivno govoriti o tome. U svakom slučaju, gledat ćemo jednu pravu i izjednačenu utakmicu." - zaključio je Scoria.

Pročitajte više