"Scottu Carsonu će se zgaditi Hrvati"

SCOTT CARSON nije loš vratar, ali Hrvati mu ne leže. A od jučer ima svako pravo da više ne želi do kraja života vidjeti niti jednog hrvatskog nogometaša. Carson je, podsjećamo, bio vratar McClarenove Engleske koja je pala na Wembleyju i zbog toga Europsko prvenstvo promatrala s televizije, a sinoć se u susretu s hrvatskom ekipom još jednom osramotio. Ovoga puta u dresu West Bromwich Albiona.

"Scottu Carsonu će se zgaditi Hrvati", zaključio je novinar Birmingham Maila Chris Lepowski, koji prati pripreme WBA i njihovu mini-turneju po Balkanu nakon što je Albino sinoć odigrao pripremnu utakmicu protiv Varteksa, u kojoj su se Krojači iz Varaždina hrabro borili i protiv puno kvalitetnije momčadi remizirali 2:2. "Zasluge" idu i Carsonu, kojem je lopta koju je Zoran Lesjak uputio u 87. minuti prošla iznad glave. Igrač koji je za Varteks ušao kao rezerva u drugom poluvremenu pucao je s više od 20 metara i uhvatio Carsona na krivoj nozi, nespremnog, iako su Englezi već bili upisali pripremnu pobjedu protiv Varteksa.

Prije toga u strijelce su se dvaput upisali napadač WBA Craig Beattie (koji je odigrao samo prvih sat vremena) i Miljenko Mumlek, koji je Engleze matirao sjajnim slobodnim udarcem. WBA je očekivao da će njihov posjet Hrvatskoj proći u maniri opuštenog izleta, da će Varteks pasti jednako kao i slovenska Nafta kojoj je Albion prije nekoliko dana uvalio tri komada, ali iznenadili su se borbenošću i kvalitetom hrvatske ekipe o kojoj danas pišu i lokalni mediji koji prate pripreme WBA.

Osim Mumleka, koji ga je oduševio odličnim slobodnjakom sa dvadeset metara, i drugog golgetera Lesjaka, novinar Birmingham Maila spominje vrlo dobru predstavu Vuka koji je mladog lijevog braniča WBA Dwaynea Samuelsa "pospremio u džep" i namjestio sjajnu šansu koju Bloudek nije iskoristio u 27. minuti igre.

Pročitajte više