Šebalj uhvatio ritam u Monte Carlu

NAKON što je prvi dan relija Monte Carlo hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc imala problema s ručnom kočnicom, drugoga dana našega vozača je mučio mjenjač.

Ti potpuno neočekivani pehovi koštali su našu posadu dragocjenih sekundi, ali nakon što je i drugi kvar otklonjen, aktualni prvaci Hrvatske su napokon projurili. U 10. brzinskom ispitu ostvarili su vrlo dobar rezultat i skočili na sedmo mjesto u poretku grupe N. Bili su brži i od slovenske posade Jereb-Kacin i činilo se da je vrijeme za pojačavanja tempa stiglo.

"Napokon je sve bilo dobro posloženo. Čak smo i gume pogodili, no 11. brzinac je bio otkazan. Nestrpljivo smo čekali sljedeći spremni da dodatno smanjimo svoj zaostatak za konkurencijom. Krenuli smo punim ritmom no, zbog izlijetanja Popova i taj je brzinac za nas bio prekinut", rekao je Klinc.

Nakon prekida u 12. brzincu u privremenim rezultatima hrvatska posada zauzima sedmo mjesto u konkurenciji grupe N i 27. u generalnom poretku. Pozicija koja s obzirom na konkurenciju nije nimalo loša, no posljednjeg dana na rasporedu je još šest brzinskih ispita.

"Pokušat ćemo popraviti svoju poziciju. Bilo bi lijepo popeti se za još poneko mjesto u poretku, ali nakon svega što smo prošli na stazi i uvjete koji su vladali ove godine u Monte Carlu uspjeh je doći do cilja", naglasio je Šebalj.

U ukupnom poretku nakon dva dana vodi Marcus Gronholm, drugi je Gardemeister, a Stohl se vratio na treću poziciju.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više