Šef Ferrarija: Bit ćemo odlični u idućoj sezoni

ŠEF Ferrarijeve momčadi u Formuli 1, Stefano Domenicali, uvjeren je kako momčad iz Maranella može napravitI veliki korak naprijed u sezoni 2012., u odnosu na tek završenu sezonu u kojoj su pobjedili samo u jednoj utrci.

U momčadi iz Maranella su odavno shvatili da ovogodišnji bolid nije dovoljno dobar i da moraju biti mnogo agresivniji u razvoju bolida za iduću sezonu. Stoga Domenicali inzistira na visoko postavljenim ciljevima, za koje misli da mogu biti postignuti:

"To je ono što ja želim, ono čemu se nadam i, imajući u vidu naše ljude u tvornici, vjerujem da će se to i dogoditi u sljedećoj sezoni", izjavio je Domenicali nakon jučerašnje utrke, posljednje u sezoni, na Interlagosu za VN Brazila.

"Jedino što mogu reći da smo postavili vrlo visoke ciljeve koji uključuju vrlo agresivan dizajn bolida. Izgleda da smo mi uvijek i težili tome, ali moramo paziti i na to što konkurencija radi, a pogotovo na kvalifikacije za utrku u Australiji (Melbourne, Albert Park, 16. - 18. ožujka 2012.). Imamo sve uvjete da napravimo dobar posao i stoga sam uvjeren da ćemo biti odlični u idućoj sezoni", nastavio je Ferrarijev šef.

Na pitanje da ocijeni proteklu sezonu Domenicali je rekao:

"Nismo napravili što smo planirali i to je polazište za iduću sezonu. Fernando je imao odličnu sezonu i na njegov rezultat nemam što reći. Na drugoj strani znamo da je Felipe imao tešku sezonu, ali on zna da može računati na cijelu momčad, moramo biti sigurni da će imati dobar bolid i tada na njemu ostaje da pokaže koliko je dobar. Mi se uzdajemo u njega jer je on dio momčadi i naše obitelji. Na tome temeljim svoju uvjerenost da ćemo iduće godine imati dva dobra vozača", rekao je Stefano Domenicali.

Domenicali je opovrgnuo glasine da će Robert Kubica (koji navodno ima potpisan predugovor s Ferrarijem za 2013. godinu, op.a.) dobiti priliku da vozi u njihovom simulatoru:

"Ne, nikako. Znate da smo razgovarali o vozačima od siječnja prošle godine. I mislim da ćemo idući tjedan opet razgovarati s Valentinom Rossijem. Tako da Kubica, ne, ne", završio je šef Ferrarija.

Pročitajte više