Segestin trijumfalni put prekinut u Zagrebu

HRABRA se Segesta napokon oprostila od Hrvatskog kupa u kojem je do četvrtfinala došla izbacivši Zadar i Rijeku. Ćiro Blažević i njegovi "sinovi" ipak su bili nepremostiva prepreka, iako je Segesta i ovoga puta bila blizu iznenađenja.

Zagreb je tako, uz Hajduk i Varteks, postao treći polufinalist Hrvatskog kupa pobijedivši Segestu u Kranjčevićevoj rezultatom 3:2, nakon što je prvi susret u Sisku završio bez pogodaka.

U prvih je 45 minuta Zagreb bio dominantna momčad, ali to se na rezultatu nije odrazilo; na poluvrijeme se otišlo s 2:1 za domaćine. Segesta je u vodstvo došla već u 10. minuti pogotkom Božića, u 19. je izjednačio Parlov nakon što su Zagrebaši propustili brojne prilike. Nastavila se i nakon toga kanonada prema vratima gostujućeg vratara Brašnića, da bi još jedna lopta u njegovoj mreži napokon odsjela u 44. minuti kada je centaršut Mehmedagića na rubu kaznenog prostora prihvatio Čutura i topovskim udarcem pogodio gornji lijevi kut Segestinog gola.

Drugo poluvrijeme nije dobro počelo za Zagreb. Segesta je propustila dvije izgledne prilike, a od 65. minute imali su i igrača više nakon što je Parlov isključen jer je laktom udario Kovačevića. Zagreb je s igračem manje prešao u defenzivu i dobro odolijevao pritiscima Segeste, a u 82. minuti i povećao svoju prednost dobro odigranim kontranapadom. Brkljača je s desne strane dobro uočio nečuvanog Grgića koji je loptu samo morao pospremiti u mrežu.

Gosti su tri minute prije kraja tek uspjeli smanjiti na 3:2, ali više od toga nisu mogli. Ćiro Blažević nakon utakmice izrazio je zadovoljstvo karakterom koja je njegova momčad pokazala igravši s igračem manje, ali mu je također žao što Parlov zbog kartona neće moći igrati protiv Dinama.

Trener Segeste Srećko Bogdan izjavio je kako je njihov cilj bio napasti, postići pogodak. To im je uspjelo, ali "poremetio nas je primljeni gol u posljednjim minutama prvog poluvremena". Od povijesnog uspjeha Segeste tako ipak neće biti ništa, Zagreb je bio bolja momčad i zasluženo slavio.

P.V.
Foto: V.G.

Pročitajte više