SENNA BI BIO PONOSAN Hamilton uz rame s legendarnim Brazilcem

Foto: Hina

LEWIS HAMILTON osvojio je šesti pole position u Kanadi i 65. u karijeri i time izjednačio rekord svoga idola Ayrtona Senne, nakon što je sjajnim drugim krugom u Q3 pobijedio Vettela u Ferrariju za tri desetinke sekunde.
 
Hamilton je bio najbrži i nakon prvih Q3 pokušaja kada je Vettel kasnio samo četiri tisućinke sekunde, ali nevjerojatnim drugim krugom Britanac je pronašao još tri desetinke i pobijedio Vettela u izravnom obračunu glavnih protagonista za naslov prvaka.
Lewis je u razgovoru na stazi dobio originalnu Senninu kacigu kao uspomenu na izjednačenje njegova rekorda, a samo mu tri pole positiona nedostaju da se izjednači s Michaelom Schumacherom.
 
Nakon što je Ferrari bio najbrži na drugom i trećem slobodnom treningu, Mercedesi su bili najbrži u sva tri kvalifikacijska dijela – Bottas je bio brži od Hamiltona u Q1, a Hamilton je bio najbrži u Q2 i Q3.
Bottas je na kraju kasnio velikih sedam desetinki sekunde za Hamiltonom, a Raikkonen je bio 0.075 sekundi sporiji od svoga sunarodnjaka u Mercedesu.
 
Verstappen je bio brži od dvojice Red Bullova vozača na petom mjestu s 0.944 sekundi zaostatka, a Ricciardo je bio šesti i prvi koji je kasnio više od sekunde za Hamiltonom.
 
Najbolji od ostatka svijeta ovoga puta bio je Massa u Williamsu koji je Pereza pobijedio za 0.160 sekundi, a Ocon je bio još desetinku sporiji na devetom mjestu.
Hulkenberg se još jednom kvalificirao u Q3 za Renault i startat će 10., a Kvyat u Toro Rossu bio je 11. najbrži ispred Alonsa u McLaren Hondi i momčadskog kolege Sainza.
 
Alonsu je Q3 na brzoj stazi u Montrealu izmaknuo za 0.287 sekundi, a Grosjean u Haasu probio se u Q2 i startat će 14. za razliku od Magnussena koji je zapeo u Q1 i završio 18. najbrži, brži tek od dva vozača Saubera.
 
Palmer je ovoga puta prošao u Q2, ali je završio tek 15. najbrži, ispred Vandoornea koji je bio pola sekunde sporiji od Alonsa i Strolla koji je bio 17. najbrži na svojoj domaćoj utrci.

Pročitajte više