SENZACIJA Đoković ispao u trećem kolu Wimbledona

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ izgubio je od Sama Querreya s 1:3 u setovima u trećem kolu Wimbledona. Amerikanac je prošao dalje pobjedom 7:6, 6:1, 3:6, 7:6.
 
Najboljem tenisaču svijeta, koji je Wimbledon osvojio tri puta i koji je branio naslov, nije pomoglo niti nekoliko prekida zbog kiše, kao ni činjenica da je meč prekinut u petak kada je gubio 0-2 u setovima.
 
U trećem setu koji je počeo u subotu Đoković je konačno izgledao kao najbolji na svijetu, poveo je sa 4:0 i smanjio zaostatak u setovima. U četvrtom setu su obojica propustila po nekoliko break-lopti, a onda je srpski tenisač napravio break za 5:4. Međutim, nije uspio odservirati za 2-2 u setovima i nakon novog prekida zbog kiše set je otišao u tie-break. 
 
Tamo je Amerikanac, 41. na svijetu, kod 5:4 napravio odlučujući mini-break i stigao do najveće pobjede u karijeri i tek druge u desetom okršaju sa Đokovićem. Ujedno mu je ovo prvi put u karijeri da je pobijedio tenisača koji se nalazi na vrhu ATP ljestvice.
 
Poraz kakav Novak ne pamti
 
Novak je tako ostao bez mogućnosti da osvoji sva četiri Grand Slama u jednoj godini i ponovi uspjeh Roda Lavera iz 1969. godine budući da je ranije ove sezone već osvojio Australian Open i Roland Garros. Njegovim ispadanjem rastu šanse Rogeru Federeru i Andyju Murrayju u borbi za naslov u Londonu.
 
Đoković prvi put nakon devet godina nije uspio izboriti četvrtfinale Wimbledona, a ovako rano nije ispao na Grand Slamu još od Roland Garrosa 2009. godine. Sada se okreće Olimpijskim igrama i jedinom velikom trofeju koji mu nedostaje...
 

Pročitajte više