RONALDU JE SVEGA DOSTA Realovom predsjedniku je rekao da odlazi

Foto: Getty Images/Guliver Image, A Bola

PORTUGALSKI mediji objavili su senzacionalnu vijest o najboljem igraču Europe Cristianu Ronaldu. Prema pisanju "A Bole" zvijezda Real Madrida želi napustiti klub nakon što se našao usred afere s utajom poreza, zbog čega mu prijeti i zatvorska kazna.

Ronaldo se našao pod optužbama da je utajio više od 14 milijuna eura poreza od španjolskih vlasti, a cijela afera samo je ubrzala njegovu odluku o odlasku jer je već neko vrijeme nezadovoljan u Madridu, tvrde izvori bliski igraču.

Ronaldo je navodno rekao predsjedniku Reala Florentinu Perezu da odlazi i da je njegova odluka konačna.



"A Bola" piše i da se Ronaldo u Madridu teško nosi s kritikama i zvižducima navijača kada odigra slabiju utakmicu i smatra ih nezahvalnima. Otkako je stigao iz Manchestera 2009., s Realom je osvojio sve što je mogao, a upravo se Manchester United spominje kao jedna od realnijih opcija, ukoliko Ronaldo odluči napustiti Madrid.


Malo koji klub si može priuštiti Cristiana, što je suzilo krug onih gdje bi mogao nastaviti karijeru. Osim Uniteda, malo je vjerojatno da bi Ronaldo prihvatio ponudu nekog drugog engleskog kluba, a u drugom redu priliku vrebaju PSG, kineski milijarderi i klubovi američkog MLS-a.

Španjolsko tužiteljstvo je ovaj tjedan optužilo Portugalca da je utajio porez u visini od 14.7 milijuna eura skrivajući novac zarađen na račun prava na korištenje svog imena između 2011. i 2014. godine. Ronaldo je "duboko razočaran" optužbama protiv njega.

Real Madrid je u četvrtak objavio da su u klubu uvjereni da je portugalski napadač djelovao prema zakonu.

Ronaldo, najbolji strijelac svih vremena Portugala, zadnji je u nizu nogometaša u Španjolskoj - a među njima su dva igrača Barcelone Lionel Messi i Neymar - koji su uhvaćeni u poreznim prijevarama.
 

 

 

Pročitajte više