Senzacija! PPD Zagreb pobijedio njemačkog velikana u Ligi prvaka

Foto: PPD Zagreb/Facebook

HRVATSKI rukometni prvak PPD Zagreb slavio je u drugom kolu Lige prvaka u gostima protiv njemačkog velikana Flensburga 29:31. Zagrebaši su tako ostvarili prvu pobjedu u povijesti protiv Flensburga u gostima u Ligi prvaka.

Izabranici Line Červara bili su blizu pobjede i u prvom kolu protiv moćnog mađarskog sastava Pick Szegeda, no u zadnjoj minuti su izgubili 23:24.

Zagrebaši su odigrali fantastičnu utakmicu. U dva navrata su u prvom poluvremenu vodili četiri razlike, no njemački prvoligaš uspio se vratiti i do kraja poluvremena stići na 16:16.

U nastavku Zagreb nije pao, nego je nastavio još bolje i jače. Obrana je izgledala sjajno, a domaći su igrači u nekim trenucima izgledali bezidejno. Najbolji hrvatski klub do kraja je odlično igrao u oba smjera i zasluženo slavio.
 

Zagreb su do pobjede vodili sjajni David Mandić s osam golova iz deset pokušaja, Ivan Sršen je zabio sedam od osam, Zlatko Horvat je dodao šest golova. Strijelci su bili još i Qerimi (četiri), Bičanić (tri), Kontrec (dva) i Jotić (jedan). Najbolji kod njemačke momčadi bio je Lasse Svan sa sedam golova.

Zagrebaši su najmlađa momčad u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Iz kluba su otišli sjajni Pavlović, vratar Skok, Marković, braća Valčić su se oprostila od rukometa... No klub je doveo nekoliko igrača koji su se pokazali kao vrlo dobra pojačanja.

Nakon dva odigrana kola zagrebaši su na trećem mjestu iza Flensburga i PSG-a.

Zagreb za četiri dana gostuje kod Vojvodine u SEHA ligi, a 29. rujna u Arenu Zagreb stiže PSG s braćom Karabatić, Hansenom, Omeyerom...

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više