Senzacija: Prvi poraz studenata za koje se govorilo da mogu protiv NBA klubova

Foto: Screenshot

DUKE je izgubio u finalu Maui Invitationala od Gonzage 89:87 i tako pretrpio prvi poraz sezone u već šestoj utakmici.

Blue Devilsi u svojim redovima imaju Ziona Williamsona i RJ Barretta, dvojicu igrača za koje se očekuje da će sljedeće sezone biti prva dva izbora na NBA draftu. Uz to imaju talentiranog Cama Reddisha i Trea Jonesa, za koje se također očekuje da bi mogli biti izabrani u prvih 15 pickova sljedeće sezone, a na nevjerojatno dominantan način su krenuli u sezonu.

Razbili su Kentucky u prvoj utakmici 118:84 i od tada Duke ne prestaje biti jedna od glavnih priča američke košarke. U NCAA košarci se o naslovu države odlučuje na završnom Final Four turniru četiri najbolje ekipe sezone, a puno stručnjaka je smatralo kako bi Duke mogao uzeti naslov bez poraza. Neki poput Jaya Williamsa, drugog izbora drafta 2002., uvjereni su da bi Blue Devilsi mogli pobijediti NBA ekipu kao što je Cleveland Cavaliers, koji trenutno ima najgori omjer u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ipak, čini se da je uzbuđenje oko ove ekipe Dukea postalo preveliko jer su prvi poraz doživjeli od vršnjaka iz Gonzage koji su također u pet najboljih momčadi NCAA košarke. Zbog toga je teško povjerovati da mogu protiv profesionalaca, kao što su neki tvrdili.

Unatoč svemu, Duke i dalje ostaje jedna od najspektakularnijih momčadi zbog sjajnih poteza i atleticizma RJ Barretta i Ziona Williamsona. Najveću pažnju privlači Williamson koji uz 125 kilograma mišića na 207 centimetara visine može razoriti obruč spektakularnim zakucavanjima, što oduševljava fanove košarke diljem svijeta. U ovom porazu je imao 22 poena uz 10 skokova i četiri blokade, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Pročitajte više