Senzacija: Svježe operirani Sainz slavi. Nedodirljivom Verstappenu eksplodirao disk

Foto: Profimedia

CARLOS SAINZ, vozač Ferrarija, senzacionalno je pobijedio na Velikoj nagradi Australije. Samo dva tjedna nakon što je morao propustiti VN Saudijske Arabije zbog operacije slijepog crijeva i trpeći velike bolove, slavio je već u idućoj utrci. Sainz je to uspio iako je zbog bolova sve do petka bilo upitno hoće li voziti u Melbourneu. No i u teškom stanju dominirao je nakon što je već u četvrtom krugu morao odustati nedodirljivi Max Verstappen jer mu je dim iz stražnje lijeve kočnice ubrzo rezultirao eksplozijom kočionog diska kada je ulazio u boks.

Verstappen odustao nakon dvije godine

Pilot Red Bulla osvajao je svjetski naslov tri zadnje godine, a pobijedio je u devet posljednjih utrka. Sainz je prekinuo njegov niz nakon što ga je pretekao već u drugom krugu kada je bilo omogućeno korištenje DRS-a, na putu prema devetom zavoju. Nizozemac se nakon toga držao na manje od sekunde od Španjolca, no tada je slijedio veliki problem s kočnicama i odustajanje. To je Verstappenu prvo odustajanje zbog kvara nakon dvije godine. Posljednji put mu se to dogodilo također u Australiji. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VERSTAPPENOVO ODUSTAJANJE

Dvostruka pobjeda Ferrarija

Sainz (29) je zatim suvereno odvozio do treće pobjede u karijeri, a slavlje Ferrarija upotpunio je Charles Leclerc. On je prestigao Landa Norrisa kroz boks za prvu dvostruku pobjedu Ferrarija od Bahraina 2022. i njihovu prvu dvostruku pobjedu u Australiji od 2004. kada su prvi i drugi završili Schumacher i Barrichello. Norris je završio treći za McLaren, nakon što je u boks ušao pet krugova od momčadskog kolege Oscara Piastrija. Ali on ga je kasnije pustio nakon naredbe iz boksa i završio na četvrtom mjestu. U ukupnom poretku i dalje uvjerljivo vodi Verstappen (51 bod), ispred Leclerca (47) i Pereza (46).

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAINZOVU POBJEDU

Russell uništio bolid u predzadnjem krugu

Mercedesov vozač George Russell razbio je vozilo u pokušaju prestizanja u 57. krugu. Izletio je sa staze i udario ogradu, pri čemu su mu se kotači odvojili od bolida, kojim je prešao preko njih. Izgledalo je opasno po Russella, ali on se ubrzo javio da je u redu. Suci su odmah pozvali virtualni sigurnosni automobil i unesrećeni Russell se uspio izvući.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RUSSELOV SUDAR

Debakl sedmerostrukog prvaka

Russellov momčadski kolega, Lewis Hamilton, također nije imao sreće. Sedmerostruki prvak svijeta puno ranije je odustao zbog kvara na motoru. Jednostavno mu se ugasio u 15. krugu.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HAMILTONOVO ODUSTAJANJE

Pročitajte više