Senzacija u Jazinama

KOŠARKAŠKA Liga za prvaka sve je zanimljivija. Nakon Cedevite, koja je pobjedom na Trsatu još jednom potvrdila visoke ambicije, pravu senzaciju priredili su košarkaši Borik Puntamike, koji su doslovno ponizili neprepoznatljive Zadrane i upisali pobjedu vrijednu svakog respekta (88-91).


Premda su Zadrani prikazali igru nedostojnu svog statusa (i budžeta), zadarska je publika prepoznala srčanost automehaničara i uličnih haklera, pozdravivši ih ovacijama nakon susreta, dok se uprava favoriziranih domaćina ponovo morala suočiti s eskalacijom nezadovoljstva i glasnih protesta.

I prema su Zadrani bolje krenuli u utakmicu, košarkaši Borika igrali su dobru obranu na najistaknutijem u sastavu domaćina, Carlu Englishu. Kanađanin je do kraja ipak uspio ubaciti 30 koševa, dok su Borik predvodili Čiklić  (21) i Dundov (18). Susret su presudile početničke pogreške Zadrana u samoj završnici, kada su se uspjeli približiti na pola koša razlike, ali ne i napraviti nešto više od toga.

Također, Tihomir Buljan, strateg Borika, nadmudrio je Petra Popovića, trenera Zadra, osjetivši da stalnim rotiranjem igrača može u potpunosti premoriti nosioce igre Zadra, koji su sinoć u Jazinama prikazali igru nedostojnu svojih mogućnosti.

U preostalim susretima 2. kola Lige za prvaka Cibona je porazila Svjetlost 111:85, dok je Cedevita odnijela pobjedu sa Trsata, gdje je Kvarner ostao "zaleđen" na 79:88. U srijedu, s početkom u 18.30 na rasporedu je derbi kola, koji na Gripama igraju Split CO i Zagreb.

>>> Petar Popović podnio ostavku

D.R.

Pročitajte više