Senzacionalna Litva srušila Amerikance i u četvrtfinalu SP-a ide na Srbiju

Foto: Profimedia

SENZACIJA na SP-u u košarci. Litva je šokirala favorizirani SAD i u posljednjem kolu drugog kruga ga je pobijedila 110:104 te će kao prva u skupini ići na Srbiju, koja je svoj plasman među osam najboljih potvrdila uvjerljivom pobjedom protiv Dominikanske Republike 112:79. Amerikanci će tako svoj put za polufinale tražiti protiv Italije.

Srbija dominantno

Srbija nije imala nikakvih problema s Dominikanskom Republikom. Igrači Svetislava Pešića su već nakon prve četvrtine imali prednost od 14 razlike, na odmoru je bilo +21, a na kraju treće dionice Srbi su vodili čak 34 poena prednosti. U posljednjih deset minuta Srbi su spustili gas i tu su četvrtinu Dominikanci dobili 26:25.

Kod Srbije najviše je ubacio Bogdan Bogdanović (20), a po 16 poena su zabili Milutinov i Marinković. Očekivano, kod Dominikanske Republike najbolji je bio Karl-Anthony Towns s 25 poena.

Senzacionalna Litva

Litvanci su protiv Amerikanaca u Manili odigrali senzacionalno prvo poluvrijeme i fantastičnim šutom su razbili momčad Stevea Kerra. Prvu dionicu je Litva dobila 31:12, a na odmor se otišlo s +17 za Litvu. Litva je u prvom poluvremenu za tri šutirala nestvarnih 9-12. U trećoj četvrtini su se Amerikanci probudili, u jednom trenutku su stigli na samo -4 i imali su nekoliko napada za odvesti utakmicu u totalni egal, no nisu uspjeli.

Litva je mudrom i pametnom igrom u posljednjih deset minuta stalno održavala prednost od osam do 10 poena. Amerikanci su opet stigli na samo -4, ali Litva vrlo brzo odlazi na novih +12 (97:85). Uporni Amerikanci se nisu predavali i 45 sekundi do kraja dolaze na samo -5 (100:105). Ni tada se Litvanci nisu prepali i počeli paničariti te su rutinski priveli meč kraju. 

Litva je odigrala čudesnu utakmicu i zasluženo je srušila prvog favorita Mundobasketa. Kod Litve su najbolji bili Vaidas Kariniauskas  s 15 i Mindaugas Kuzminskas s 14 poena. U momčadi SAD-a daleko najbolji je bio Anthony Edwards s 35 poena.

Pročitajte više