Sepp Blatter vratio Togo na Afrički kup nacija

NOGOMETNA reprezentacija Toga imat će, čini se, pravo nastupa već na sljedećem izdanju Afričkog kupa nacija nakon intervencije predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

Naime, na službenim internetskim stranicama Fife objavili su da se Blatter sastao s predsjednikom Konfederacije afričkog nogometa (CAF) Issaom Hayatouom te je nakon sastanka ovaj potonji ublažio svoj stav i pristao zatražiti od Izvršnog odbora CAF-a da ukine kaznu Togu, odnosno zabranu nastupa na sljedeća dva Afrička kupa nacija.

"Ovo samo pokazuje da smo sposobni riješiti naše unutarnje nesuglasice unutar nogometne obitelji na dobrobit svih uključenih u ovaj sport, posebice na dobrobit igrača", rekao je Blatter.

Podsjećamo, Togu je CAF zabranio nastup na iduće dvije smotre afričkog nogometa zbog povlačenja s ovogodišnjeg turnira održanog u Angoli nakon što su dva člana njihove delegacije i vozač autobusa ubijeni u terorističkom napadu u Cabindi neposredno prije početka turnira.

CAF-ov Izvršni odbor trebao bi se sastati sljedećeg tjedna u Kairu i tada i službeno potvrditi da se ukida suspenzija toganskoj reprezentaciji. S obzirom na utjecaj predsjednika Isse Hayatoua, odluka bi trebala biti samo formalnog karaktera.

Pročitajte više