US OPEN

SERENA - MARTIĆ 6:3, 6:4 Ozlijeđena Williams prošla u četvrtfinale US Opena

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale US Opena, bolja od nje je u susretu 4. kola bila šesterostruka pobjednica turnira u New Yorku, Amerikanka Serena Williams, sa 6:3, 6:4 nakon sat i pol igre.

Martić je protiv dvadesettrostruke grand slam pobjednice odigrala odličan susret, no 38-godišnja Amerikanka se ipak pokazala presnažnom suparnicom.

Jedini "break" u susretu naša je igračica ostvarila u prvom setu, kada je oduzela servis Amerikanki iako je Williams imala 40:0. Nažalost, već u sljedećoj igri Martić je ispustila prednost, da bi kod rezultata 4:3 za Williams naša igračica još jednom pokleknula na svom početnom udarcu. Imala je Martić 15:40 za ekspresni povratak u set, ali je Williams s četiri uzastopna osvojena poena ipak privela prvi set kraju sa 6:3.

U drugom setu jedni "break" Williams je ostvarila u petom gemu u kojem je u jednom poenu uganula i gležanj pa je zatražila medicinsku pomoć. Ipak, bez problema je nastavila susret te je kod 4:2 imala 0:40 i još jednu priliku za dvostruki "break", no Martić je s nekoliko doličnih poena zadržala rezultatski priključak. Naša igračica ipak nije uspjela u preostalim dvama servis-gemovima Amerikanke ozbiljnije zaprijetiti povratkom.

Williams će u četvrtfinalu igrati protiv Kineskinje Wang Qiang koja je ranije u nedjelju izbacila drugu nositeljicu Ashleigh Barty sa 6:2, 6:4.

Pročitajte više