US OPEN

Serena ostvarila prijetnje, omraženi sudac joj neće više suditi

Foto: EPA-EFE

ORGANIZATORI US Opena, posljednjeg Grand Slama sezone, koji u ponedjeljak počinje u New Yorku, odlučili su da španjolski sudac Albert Ramos neće suditi mečeve Serene Williams.

Amerikanka se u kontroverznom prošlogodišnjem finalu posvađala s Ramosom, vrijeđala ga i prijetila mu, a u jednom trenutku mu rekla da više nikad neće suditi njezine mečeve.

"Nije ovo prvi put da smo napravili nešto slično, a sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg turnira. Tako je najbolje za igrače i suce i uzevši sve to u obzir odlučili smo da Albert neće suditi Serenine mečeve", rekao je glavni sudac turnira Soeren Friemel.

Podsjetimo, Serena Williams je u prošlogodišnjem finalu, koje je od Naomi Osake izgubila 6:2, 6:4, u drugom gemu drugog seta dobila opomenu za nedopuštene savjete trenera. Tri gema kasnije razbila je reket nakon što je ispustila brejk, za što je također dobila opomenu te je bila kažnjena oduzimanjem jednog poena.

Serena je nakon tog gema prišla sudačkoj stolici i počela urlati na Ramosa. Rekla mu je da nikad u životu nije varala, referirajući se na opomenu za "coaching", pa je potpuno izgubila živce nakon što je izgubila servis za 4:3. U pauzi je ponovno vrijeđala Ramosa zaprijetivši mu da više nikad neće suditi njezine mečeve te ga je nazvala lopovom.

Sudac ju je kaznio oduzimanjem gema, a Serena je u danima nakon poraza optužila Španjolca za seksizam.

Pročitajte više