Serena Williams "nokautirala" Mariu Sharapovu

25-GODIŠNJA američka tenisačica Serena Williams ostvarila je jednu od najuvjerljivijih pobjeda u povjesti finala Australian Opena. Za triumf nad prvom nositeljicom Mariom Sharapovom od 6:1 6:2 Sereni je trebalo nešto više od sat vremena. Bio je to pravi teniski nokaut.

Arenom Rod Laver kao da je protutnjao tajfun. Sharapova je jednostavno odpuhana s terena. Potpuno bespomoćna, bila je izgubljena u Sereninim winerima. Amerikanka je svakim udarcem htjela nadoknadti svako izgubljeno mjesto na WTA listi zbog ozljede koljena i dokazati tko je br 1 u svijetu.

Serena Williams je do svoje treće titule u Melburnu i 8.Grand slam ukupno, došla s 81. mjesta svjetske rang liste. Osim toga postala je prva igračica nakon 1978. koja je osvojila Australian Open a da nije bila postavljena kao nositeljica.

"Znala sam što Serena može i to je danas pokazala. Fnatastična je tenisačica, što je potvrdila mnogo puta i prije današnje pobjede. Nadam se da ćemo se još susretati i da ću uspjeti koji put i pobijediti." - rekla je Sharapova koja nikada u svom usponu prema svjetskom vrhu nije izgledala tako bespomoćno i deprimirano.

"Odigrala sam savršen meč. Maria ima više vremena pred sobom od mene, ona je velika igračica i veliki borac za svaku loptu do posljednjeg poena što mi se strašno sviđa."- kometirala je meč pobjednica prvog ovogodišnjeg Grand Slama.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više