AUSTRALIAN OPEN

Serena Williams objasnila zašto neće igrati na Australian Openu

Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images/Guliver

AMERIČKA tenisačica Serena Williams, koja ima 23 Grand Slam naslova, propustit će prvi Grand Slam 2022. godine zbog savjeta svog liječničkog tima, objavljeno je na portalu Australian Opena.

"Iako je to teška odluka, fizički nisam na nivou kako bih se mogla natjecati. Na temelju savjeta mog liječničkog tima odlučila sam se povući s Australian Opena. Melbourne je jedan od mojih najdražih gradova i svake godine mi je bilo drago igrati na Australian Openu. Nedostajat će mi navijači, ali sam uzbuđena što ću se vratiti i igrati na najvišoj razini", izjavila je 40-godišnja Serena, koja je osvojila sedam naslova na Australian Openu, a posljednji put je slavila 2017.

Odluka nema veze sa zabranom igranja necijepljenima

Ona iza sebe ima sezonu obilježenu ozljedama i nije igrala od prvog kola Wimbledona, kada je ozlijedila stražnju ložu.

Popis sudionika Australian Opena izazvao je čuđenje jer je na njemu Novak Đoković, unatoč obvezi cijepljenja za sve sudionike, ali ne i Serena, pa su nastale teorije da ni najveća tenisačica svih vremena nije cijepljena. 

Osim toga, organizator Australian Opena Craig Tiley je prošli mjesec kazao da će Williams, kojoj nedostaje još jedan Grand Slam naslov da se izjednači s rekordom Margaret Court, nastupiti u Melbourne Parku, ali ovim je objašnjenjem prekinula sva nagađanja o razlozima.

Pročitajte više