Serena Williams se vratila u američku reprezentaciju

NAJBOLJA američka i druga svjetska tenisačica Serena Williams zaigrat će u finalu ovogodišnjeg Fed Cupa protiv Italije u Reggio Calabriji, 7. i 8. studenog ove godine.

Bit će to prvi nastup u Fed Cupu 28-godišnje Serene Williams, osvajačice 34 naslova u karijeri i 11 Grand Slam turnira, od 2007. godine. U tom natjecanju mlađa sestra Williams nikada nije izgubila, ima 4:0 u singlu, odnosno ukupnih 7:0. No, nije joj se pridružila i starija sestra Venus.

Američka izbornica Mary Joe Fernandez u sastavu uz Serenu Williams ima još Melanie Oudin, četvrtfinalsticu ovogodišnjeg US Opena, te Alexu Glatch koja je u polufinalu protiv Češke dobila oba pojedinačna dvoboja. Tu je i najbolja igračica svijeta u parovima Liezel Huber, a valja napomenuti da su sestre Williams na djelidbi trećeg mjesta na rang ljestvici parova, iako su ove godine odigrale samo 5 turnira. Venus i Serena Williams osvojile su Australian Open, Wimbledon i US Open ove godine u parovima...

"Svaki izbornik želi imati u sastavu najbolje igrače, a Serena je najbolja na svijetu", oduševljena je uvrštenjem Serene Williams za finalni meč protiv Italije Mary Joe Fernandez.

Amerikanke su uvjerljivo vodeća nacija po broju osvojenih naslova u Fed Cupu, imaju ih 17, ali posljednji su pospremile u vitrine prije devet godina. Italija je svoj jedini naslov osvojila 2006. godine.

Pročitajte više