Sergej Milinković-Savić novi je igrač Al Hilala

Foto: EPA

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (28) novi je igrač saudijskog Al Hilala. Srpska zvijezda u Saudijsku Arabiju stiže iz Lazija u transferu vrijednom 40 milijuna eura, a navodno bi u tri godine trebao zaraditi 60 milijuna. Treći je to veliki transfer Al Hilala ovog ljeta, a ranije je doveo Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja i Rubena Nevesa iz Wolvesa.

"Ako netko želi ići u Saudijsku Arabiju, glavni i jedini razlog je novac i to je svakome jasno. Što učiniti ako netko toliko želi otići iz kluba? Imam s njim dobar odnos i na kraju je on taj koji odlučuje. Nazvao me na telefon i molio da ga pustim i da prihvatimo tu ponudu. Uzet će ogroman novac", rekao je prije par dana predsjednik Lazija Claudio Lotito.

Milinković-Savić je jedan od najboljih veznjaka Serie A, a u Laziju je od 2015. godine, kada je za 12 milijuna eura stigao iz belgijskog Genka. Igrao je još za juniore austrijskog GAK-a i novosadsku Vojvodinu. U Serie A je ukupno odigrao 267 utakmica. Zabio je pritom 57 golova te 49 puta asistirao. Prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

Pročitajte više