Sergio Aguero se vraća aktivnom igranju nogometa?

Foto: EPA

SERGIO AGUERO (35) je prije malo više od dvije godine objavio odlazak u igračku mirovinu. Jedan od najubojitijih napadača u novijoj povijesti nogometa morao je izaći iz igre pred kraj prvog poluvremena utakmice Barcelone i Alavesa krajem listopada 2021. godine nakon čega je utvrđeno da ima problema sa srcem. Liječnici su mu savjetovali da je najbolje da prestane igrati nogomet što je Argentinac potom i napravio.

Sada se ipak pojavila nada da bi se Aguero mogao vratiti na nogometne terene. Nakon što ga je jedan navijač tijekom streama pitao bi li prihvatio hipotetsku ponudu njegovog prijatelja Carlosa Teveza da se vrati u Independiente. "A ako me Carlitos pozove, što želiš da napravim? Moram razgovarati s kardiologom. Možda mogu igrati 20 minuta. Hoćemo li poslati poruku kardiologu da vidimo što će reći?", odgovorio je Aguero.

Aguerov kardiolog smatra da ima šansu ponovno zaigrati

Aguero je priznao da mu je namjera bila da se povuče igrajući za Independiente dok je bio aktivan: "Moja ideja je bila da mogu doći ovdje na šest mjeseci ili godinu dana. Ideja je bila da igram ovdje i onda se umirovim. To se nije dogodilo". Poruka kardiologa koju je nakon toga dobio je za njega očito bila iznenađujuća i izazvala je veliki osmjeh na njegovom licu.

"Kako stvari stoje za sada, nećeš imati problema igrati u nekom trenutku. Logično je da moramo napraviti testove i natjerati te da trčiš kao da je utakmica u pitanju. Moraš biti dobro pripremljen. Pa bih rekao... pripremi se, ima nade. Možemo reći da ti ide jako dobro i možeš doći u dovoljno dobru formu da igraš  barem nešto minuta. Ali vidim da dobro izgledaš, radiš sve i nisi imao problema. Nadzirat ćemo te još malo. Ukratko... Moguće je, da, moguće je. Jako ti je dobro", rekao je kardiolog Agueru.

@kunaguero

Que dicen ? 😎

♬ sonido original - Sergio Agüero

 

Pročitajte više