Serie A: Inter bi bio četvrti da suci ne griješe

ISKLJUČE li se sudačke pogreške u tekućoj sezoni talijanskoga nogometnog prvenstva, Milan bi bio vodeća momčad Serije A, ispred Fiorentine i Juventusa.

Nalaz je to istraživanja koju je, u suradnji s Adiconsumom, provela organizacija Observations on Arbitration Errors, piše nogometni portal Goal.com.

Ispada da bi u dosadašnjem tijeku sezone 2008/2009 171 bod bio preraspodijeljen da na konačan rezultat nisu utjecale 163 sudačke pogreške, zaključak je studije. Hipotetski, Milan bi bio vodeća momčad Serije A nakon 26 odigranih kola s 53 boda, pet više od njihova trenutačnog bodovnog stanja, da nije bilo sudačkih previda. Fiorentina bi bila druga s 51 (+5), a Juventus treći s 50 (-3) boda.

Sudačke su pogreške najviše išle na ruku Interu. Mourinhova bi momčad bila kraća za 11 bodova (sa 60 na 49) te bi držala tek četvrto mjesto na ljestvici.

Studija je naručena na inicijativu više naručitelja nakon serije javnih polemika u nogometnoj Italiji. Sudačkih je propusta bilo i u derbiju posljednjega, 26. kola prvenstva, u kojem je Inter na San Siru stizao i stigao 2-0 i 3-1 vodstvo Rome za konačnih 3-3.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više