Sertic: Još nisam odlučio za koga ću igrati!



POTENCIJALNI hrvatski nogometni reprezentativac, inače veznjak Bordeuaxa Gregory Sertic, dao je intervju službenoj internetskoj stranici francuskih prvaka.

Nama najvažnije pitanje press-služba Bordeauxa postavila je na kraju razgovora sa svojim 20-godišnjim nogometašem.

Na direktan upit za koga će u budućnosti igrati, odnosno hoće li to biti Hrvatska ili Francuska, Sertic je kazao:

"Nisam još donio odluku. Želim prije svega razgovarati s obitelji i prijateljima, a tek kasnije donijeti odluku. Vezan sam za obje zemlje i moja će odluka čekati dok navršim 21 godinu".

Sertic (20) je počeo okretati pozornost suparnika i svjetskih medija na sebe krajem prošle sezone u Le Championnatu. Dobrim igrama pronašao je svoje mjesto u kombinacijama trenutačno drugoplasiranog kluba francuskog prvenstva, a ukazanu minutažu za klub trenera Laurenta Blanca vrlo solidno koristi.

"Lani sam stekao potrebno iskustvo za utakmice u prvenstvu, što mi je pomoglo u igračkom rastu. Također i u svladavanju straha pred ulazak u igru".

Koji su vaši osobni ciljevi za ovu sezonu?

"Želim više igrati i biti konkretniji. Cilj mi je postići više pogodaka i ostvariti veći broj asistencija".

Odigrali ste i premijernu utakmicu u Ligi prvaka.


"Bio sam presretan, ali najvažnije je iz toga bila su tri boda u vrlo teškoj utakmici. Asistirao sam i Cianiju za njegov prvijenac u Bordeauxu, pa smo svi po završetku utakmice bili sretni".

Bordeaux je, podsjetimo, teškom mukom na svom Chaban-Delmas stadionu svladao Maccabija iz Haife 1-0 u dvoboju 2. kola A skupine Lige prvaka. Sve do 82. minute nije bilo pogodaka, a tada je Michäel Ciani pogodio mrežu Nira Davidovitcha, nakon ubacivanja iz kuta kojeg je izveo upravo Sertic.

Ove ste sezone odigrali tri utakmice. Natrpani raspored tjera Laurenta Blanca da vam sve više vjeruje.


"Točno. Prvo sam redovito nastupao za drugu momčad u kojoj sam profitirao dobrim igrama. Nadam se da će me trener još više koristiti".

Unatoč mladosti jako se dobro slažete s ostatkom momčadi?


"Pogotovo s Yoannima. Gotovo uvijek sam u društvu Yoana Gouffrana, a mnogo se družim i s Yoannom Gourcuffom. Među nama trojicom stvorila se neka veza što me posebno veseli. Dobar sam i s Matthieuom Chalmeom koji mi je mnogo pomogao savjetima na početku karijere", kazao je potencijalni "vatreni".

Pročitajte više