Sesar o Pepsiju: "Strašno mi je teško, nismo se ni oprostili..."

Foto: Screenshot

VIJEST o smrti legendarnog Boška Pepsija Božić, koji je u četvrtak ujutro preminuo u Zagrebu od embolije, zatekla je brojne hrvatske bivše i sadašnje igrače i trenere.

Jedan od njih koji je bio najuže vezan za Pepsija bio je Josip Sesar, bivši igrač KK Zagreba, kluba kojemu je Božić dao više od 30 godina života i čiji je bio jedan od osnivača.

"Jako me to pogodilo i teško mi je palo. On je čovjek s kojim sam proveo dio djetinjstva i dio mladosti. Ne samo da mi je bio košarkaški otac, nego mi je bio jako bitan i u privatnom životu", rekao nam je Sesar koji je vijest o Pepsijevoj smrti primio u Mostaru.

"Čuli smo se često, a zadnji put sam bio kod njega prije mjesec dana. Baš sam se spremao posjetiti ga nakon Nove godine. Nismo se uspjeli čuti ni za Božić, eto, nismo se ni oprostili", tužan je bio Josip.

Sesar je u Zagrebu igrao od 1993. do 1999. godine. Pepsi je za njega govorio da je na parketu mogao nešto što može još jako malo igrača.

"Kao trener je jako dobro čitao igru, sjajno je razumio košarku i, što je najvažnije, bio je pravedan. Privatno je uvijek bio spreman za šalu, zabavu i druženje i bio je sjajan tip", rekao je Sesar koji je danas trener KK Gorice.

"S njim sam dosta o Gorici pričao. Davao mi je savjete i kad god sam imao neki problem, nazvao bih njega. Uvijek se javio i pomogao mi", dodao je Josip.

Pepsi je zadnjih mjeseci bio u Domu za starije i nemoćne na zagrebačkom Vrbiku. Imao je problema s dijabetesom, odrezan mu je dio desnog stopala, a mučio se i s kukom, da bi prošlog tjedna završio u bolnici jer je imao tromb. Počelo mu je otkazivati srce koje je konačno stalo u četvrtak ujutro.

Pročitajte više