Ševčenko: Milan me nije zvao, ali fokusiran sam samo na jedan posao

Foto: EPA

MILAN je u novu sezonu ušao katastrofalno. Momčad koju s klupe predvodi Marco Giampaolo u prvih šest kola ostvarila je samo dvije pobjede i trenutno je tek 16. u talijanskoj Serie A.

Čak 12 bodova zaostaju za vječnim rivalom Interom koji je uz Juventus glavni kandidat za osvajanje Scudetta.

Naravno da je to navelo talijanske medije na priče o promjeni trenera. Jedan od onih čije se ime našlo u pojedinim listovima je i Andrej Ševčenko. Legenda ukrajinskog nogometa i sadašnji izbornik Ukrajine odmah se pojavio kao jedno od mogućih imena za klupu Rossonera.

Ipak, nekadašnji golgeter, koji je za Milan odigrao 323 utakmice i postigao čak 176 golova, trenutno se nalazi u gradu, ali samo da bi gledao okršaj Atalante i Šahtara u sklopu 2. kola Lige prvaka.

"Volim Milan, ali klub me nije kontaktirao. U ovom trenutku ne razmišljam o preuzimanju Milana", rekao je za Gazzettu dello Sport Ševčenko, koji je dres milanskog kluba nosio u dva mandata - od 1999. do 2006. godine te u sezoni 2008./2009. kad je stigao na posudbu iz Chelseaja i s Rossonerima, između ostalog, osvojio Ligu prvaka 2003. godine.

Ističe da je trenutno fokusiran samo na reprezentaciju Ukrajine s kojom je stigao na korak do plasmana na Euro 2020.

"Izbornik sam Ukrajine i fokusiran sam samo na svoju zemlju. Razmišljam o plasmanu na Europsko prvenstvo koje se održava iduće godine."

Ukrajina nakon pet kola ima 13 bodova i, kao i Portugal, nijedan poraz. U skupini još igraju sa Srbijom, Luksemburgom i Litvom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više