Ševčenko: Ovo je veliki bod za Ukrajinu

NAJPOZNATIJI i najkvalitetniji ukrajinski igrač Andrij Ševčenko bio je vrlo zadovoljan prezentacijom Mihajličenkovih pulena kao i konačnim rezultatom na Maksimiru (2:2).

"Ovo je veliki bod za Ukrajinu, to se treba priznati. Znate, do sada nam je uvijek bilo teško doći ovdje i odigrati jednu kvalitetnu utakmicu,  ali evo izgleda napokon smo uspjeli i zbog toga sam vrlo sretan. Da, morao sam izaći, imao sam problema s listom, međutim, srećom zabio sam gol prije ozljede. Sada sam se napunio samopouzdanjem i jedva čekam nove izazove", rekao je Ševčenko.

Napadač Milana ističe kako je utakmica imala dva različita poluvremena. U jednom je dominirala Ukrajina, a u drugom Hrvatska, tako da je remi najpošteniji...

"U prvom poluvremenu igrali smo jako dobro, iako smo primili taj rani gol koji nas je malo šokirao. Međutim, ubrzo smo se konsolidirali i zagospodarili terenom, što je rezultiralo izjednačujućim zgoditkom. U drugi dio smo nešto slabije ušli, odnosno Hrvatska je zaigrala puno bolje. Ipak, zabili smo gol, no nismo izdržali do kraja. Šteta...", istaknuo je slavni ukrajinski napadač.

Ukrajina je sada u prednosti pred Hrvatskom, vjeruje Ševčenko, međutim ističe kako još ništa nije gotovo.

"Istina, nakon ovog remija u prednosti smo pred Hrvatskom, ali ne bih ja rekao da je sve odlučeno. Ima još puno utakmica i izazova, sve je moguće. Ne treba otpisivati Hrvatsku, to je jaka momčad koja može svakoga pobijediti. No, naravno da svi u Ukrajini vjerujemo da ćemo se plasirati na svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku", kao i to da ćemo još voditi veliku bitku s Hrvatskom", odgovorio je Ševčenko.

V.B.
Foto: Cropix

Pročitajte više