Ševčenko s dva gola konačno najavio povratak u formu

CHELSEA se pobjedom nad niželigašem Wycombeom u uzvratnoj utakmici polufinala engleskog League Cupa plasirao u finale, a utakmicu je obilježila sjajna igra Andrija Ševčenka.

U prvoj utakmici, podsjetimo, Wycombe se odupro moćnom Chelseaju i uspio izboriti 1:1, a u uzvratu Mourinho nije ništa prepustio slučaju te je protiv nižerazredne momčadi igrao sa najjačim sastavom.

Ukrajinski napadač već je u engleskim medijima proglašen promašenom investicijom rastrošnog Romana Abramoviča, no jučerašnjim nastupom pokazao je zašto je prošlog ljeta njegov transfer iz Milana u Chelsea tako glasno odjeknuo Premiershipom.

U pobjedi 4:0, Ševčenko je zabio prva dva pogotka, prvi u 22. minuti, a drugi pred sam kraj prvog poluvremena uz Drogbinu asistenciju, dok je u drugom poluvremenu dva komada zabio Frank Lampard.

Činjenica da je Wycombe klub iz "Druge lige", što je, realno, četvrta engleska liga, budući da su dvije najjače Premiership i Championship, a tek potom "League one", odnosno prva liga, ne umanjuje dobru igru koju je pokazao, a koja je na pragu njegovih najboljih nastupa u dresu Milana.

Njegova igra sigurno će pomoći i odnosu s trenerom Joseom Mourinhom, koji je pokazivao znakove da gubi strpljenje za Ševčenka, a kad je pred kraj utakmice zamijenjen, cijeli Stamford Bridge bio je na nogama i pljeskom ispratio ukrajinskog majstora.

Slijedećih nekoliko premierligaških utakmica pokazati će radi li se tek o dobroj večeri ili o stvarnom povratku Ukrajinca u formu, iako će se navijači Chelseaja, koji sve teže drži korak s Manchester Unitedom, nadati da je u pitanju potonje.

U finalu League Cupa Chelsea će imati mnogo ozbiljniju konkurenciju, boljeg iz ogleda Tottenhama i Arsenala.

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više