Rat u Ukrajini

Ševčenko se slomio dok je davao intervju: Oprostite mi, nije mi ovo lako

Foto: EPA

PROSLAVLJENI ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko od početka rata u Ukrajini bio je dosta aktivan u javnosti. Iskoristio je svoju popularnost da prenese drugima što se zbilja događa u njegovoj zemlji, koja je pod napadom ruske vojske. Ševčenko je dao veliki intervju za britanski list Daily Mail, a u njemu se osvrnuo na početak rata i na to kako je sve utjecalo na njegovu obitelj.

"Spavao sam, zazvonio mi je telefon. Bila je to moja majka", rekao je Ševčenko, koji je potom bacio kemijsku olovku na stol, ustao i otišao do prozora da se pribere. "Oprostite mi, nije ovo lako...", ispričao se novinaru Daily Maila pa nastavio: "Majka mi je rekla da je rat počeo. Nismo mogli vjerovati, bili smo u šoku."

Rusima poručio da izađu na ulice

"Moja sestra je ondje, moja majka, moji rođaci, prijatelji i ujak, neki su na prvim linijama. Oni brane našu državu, našu slobodu. Bore se, nemaju izbora. Moja poruka Rusima je da izađu na ulice. To nije lako, opasno je u Rusiji, ali jedini način da se zaustavi rat je da se kaže istina. Mnogi ljudi u Rusiji ne znaju istinu", rekao je Ševčenko.

"Ja sam otac četvero djece. Ne mogu stajati i gledati kako nevina djeca ginu bez razloga. Ovo je ono za što radim, da zaustavim ovaj rat. Ovaj rat nema smisla", rekao je između ostalog Ševčenko u intervjuu.

Pročitajte više