Ševčenko: Šteta što Ukrajina i Hrvatska neće zajedno na SP

Foto: Getty Images / Guliver Image

UKRAJINA se sprema za utakmicu svih utakmica protiv Hrvatske (sutra 20:45 sati) u Kijevu. Momčad Andrija Ševčenka lovit će pobjedu u posljednjem 10. kolu, baš kao i Hrvatska, kojom želi stići do baraža za Svjetsko prvenstvo, jer je teško očekivati da lider skupine I Island ne svlada kod kuće Kosovo.

"Jako poštujem Hrvatsku, jako su snažni. Situacija u skupini nije najbolja ni za njih ni za nas. Ukrajina je spremna za pravu utakmicu i dobar nogomet. I jedni i drugi moramo ići na pobjedu. Očekujem veliku podršku naših navijača. Nadam se da će sve biti u redu, da neće biti nikakvih izgreda", rekao je Ševčenko. 

Prije dva dana Ukrajina je slavila kod Kosova s 2:0 te odmorna dočekuje veliki dvoboj, koji bi se mogao igrati po kiši jer je nevrijeme u Kijevu.
 
"Dečki su se maksimalno odmorili. Nadam se da će travnjak i po ovoj kiši biti u dobrom stanju i da će izdržati. Prije 20 godina igrao sam kao igrač protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za SP, ali je sada drugačija situacija. Izbornik sam i očekujem pobjedu", naglasio je Ševa, čiji prijatelj iz Milana Zvonimir Boban danas slavi 49. rođendan.
 
"Šteta što Ukrajina i Hrvatska neće zajedno igrati na Svjetsko prvenstvo. Boban i ja smo veliki prijatelji". 
 
Najbolji strijelac Ukrajine u kvalifikacijama je Andrij Jarmolenko, koji je zabio šest golova. Napadač Borussije Dortmund bit će najveća opasnost po hrvatsku obranu u Kijevu. 
 
"Nije mi važna pozicija. Veselim se punom stadionu. Učinit ćemo sve da dobijemo ovu utakmicu.
Hrvati imaju igrače u najjačim klubovima, to sve govori o snazi, ali razmišljamo samo o pobjedi", zaključio je Jarmolenko. 

 

Pročitajte više