Ševčenko u kijevskom Dinamu najprije igrač, potom i trener?

"POZVAO sam Ševčenka i očekujem od njega da mi odgovori do kraja srpnja", izjavio je predsjednik kijevskog Dinama Igor Surkis o dovođenju 33-godišnjega ukrajinskog nogometaša.

"Predložili smo mu povratak u klub koji ga je afirmirao. Najprije bi nam se priključio kao igrač. Nakon što bi prekinuo karijeru, postao bi član stručnog stožera", objasnio je Surkis otkrivši potom:

"Njegova je reakcija bila vrlo pozitivna. Odsad pa nadalje sve ovisi samo o njemu"

Nakon neuspješne posudbene sezone u Milanu, klubu kojem je dao svoje najbolje godine, Milanezi nisu pokazali želju za otkupom njegova ugovora, koji s Chelseajem ima do lipnja sljedeće godine. Tako se Ukrajinac vratio na Stamford Bridge, iako svjestan da niti tamo nije željen. Prijeći u Dinamo, međutim, znači i odreći se prilične novčane svote koju mu jamči ugovor s londonskim klubom.

Bangoura iz kijevskog Dinama u Rennes

Gvinejski 24-godišnji napadač Ismael Bangoura zamijenio je dres kijevskog Dinama onim francuskog Rennesa. S Francuzima je potpisao četverogodišnji ugovor.

Francuski mediji pišu da je tamošnja momčad, lani sedmoplasirana u Le Championnatu, otkupila njegov ugovor za deset milijuna eura, te da je ubojiti Gvinejac potpisao do ljeta 2013. godine.

Bangoura se tako nakon dviju sezona u Kijevu, tijekom kojih je za Dinamo zabio 28 prvenstvenih golova u 46 nastupa, vratio u drugu domovinu: prije odlaska u Ukrajinu nastupao je za Ajaccio i Le Mans.

Totalsport
Foto: Cropix

Pročitajte više