Sevilla i Bilbao odigrali napetu utakmicu, ali bez pogodaka

NOGOMETAŠI Seville nisu uspješno zaokružili dobar tjedan koji je započeo remijem 1:1 u Moskvi protiv CSKA u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

U utakmici 24. kola španjolske Primere Sevilla je na svom Sanchez Pizjuanu dočekala baskijski Athletic te je utakmica završila bez pogodaka. No, bilo je sve samo ne mirno u tih devedeset minuta.

U prvom dijelu je Sevilla bez najboljeg strijelca, ozlijeđenog Luisa Fabiana, diktirala tempo, napadala i stvorila nekoliko izglednih prilika u kojima se nisu najbolje snašli Jesus Navas, Acosta i Kanoute.

U problemima se Sevilla našla od 53. minute kada je Romaric nespretno pogriješio, a potom ispravljao vlastitu grešku rušenjem Itturaspea koji je išao sam prema domaćem vrataru Palopu. Zaradio je zbog toga Romaric crveni karton, ali čak i s igračem manje Sevilla je više prijetila i mogla na kraju pobijediti.

No, sjajne intervencije Palopa su isto tako spriječile pokoji pogodak na drugoj strani.

Gijon i Mallorca preokretom do pobjeda

Nogometaši Sportinga uspjeli su na svom terenu u Gijonu, u utakmici 24. kola španjolske Primere, preokrenuti rezultat i pobijediti Osasunu 3:2.

Hrvatski reprezentativac Mate Bilić je započeo utakmicu za domaćina u napadu, ali je izašao s travnjaka u 69. minuti. Baš nakon toga je slijedio preokret njegova sastava koji je dotad gubio 2:1. Prvo je u 70. Barral izjednačio rezultat, a tri boda je na domaćem travnjaku ostavio Castro koji je deset minuta kasnije uspješno realizirao udarac s bijele točke.

Uspješni su kao domaćini bili i nogometaši Villarreala koji su u "malom derbiju" kola pobijedili Deportivo iz La Coruñe 1:0. Pitanje pobjednika riješeno je u 36. minuti, kada je Llorente pogotkom razveselio domaće navijače.

I dalje se u gornjem domu ljestvice drži Mallorca. Prošlog tjedna je izgubila prvu utakmicu na svom terenu (od Seville), ali je izgubljeno vratila već sedam dana poslije. Gubila je 1:0 kod Valladolida, ali su Rocha u 69. i Alvarez u 72. promijenili stanje na semaforu i odveli svoju Mallorcu na peto mjesto ljestvice.

Primera, 24. kolo:

Villarreal - Deportivo 1:0 (Llorente 36)

Sporting Gijon - Osasuna 3:2 (Miguel 17, Barral 70, Castro 80-11m / Nekounam 38-11m, Vadocz 49)

Xerez - Espanyol 1:1 (Bermejo 76 / Osvaldo 18)

Racing Santander - Almeria 0:2 (Soriano 29, Crusat 67)

Valladolid - Mallorca 1:2 (Bueno 49 / Rocha 69, Alvarez 73)

Sevilla - Athletic 0:0

Atletico - Valenica (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 61, 2. Real Madrid 59, 3. Valencia 46 (-1), 4. Sevilla 42 (-1), 5. Mallorca 40...

Pročitajte više