FINALE EUROPA LIGE

SEVILLA - INTER 3:2 Brozovićeva asistencija nedovoljna Interu u ludom finalu EL-a

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA Sevilla osvajač je Europa lige. U fenomenalnom finalu, punom odličnih golova i poteza, u njemačkom Kölnu pobijedila je Inter 3:2.

Od prve minute igrači obje ekipe su se bacali na glavu za trofej Europa lige, a već u petoj minuti vidjeli smo prvi pogodak. Lukaku je pobjegao obrani Seville, srušio ga je Diego Carlos koji može biti sretan što nije dobio crveni jer je rušio Belgijanca u izglednoj šansi. Lukaku je sigurno zabio za 1:0.

Sevilla je odgovorila samo sedam minuta kasnije. Krasna akcija, Jesus Navas je savršeno ubacio s desne strane, a Luuk de Jong odlično pratio i zakucao glavom loptu u mrežu.

Posjed protiv kontri

Cijelu utakmicu Sevilla je kontrolirala posjed lopte, kroz kombinatoriku stvarala opasnosti, dok je Inter bio najopasniji u brzim protunapadima. Jedan takav se dogodio pet minuta nakon primljenog gola. D'Ambrosio je dobro pratio ubačaj s lijeve strane, ostao je sam u sredini, no nije dobro zahvatio loptu pa je prilika propala.

Sevilla je tražila novo vodstvo nakon toga, a do njega je došla u 33. minuti. De Jong je zabio drugi gol na utakmici nakon ubačaja Ocamposa iz slobodnjaka. Lopta nije bila nimalo lagana, no Nizozemac je fantastično zahvatio loptu i lobirao Handanovića za 2:1.

Asistencija Brozovića

Samo tri minute kasnije Inter je već stigao do izjednačenja i to na gotovo isti način. Brozović je krasnim ubačajem iz slobodnog udarca pronašao Godina u sredini koji je glavom zabio za 2:2. 

Za kraj prvog dijela vrijedi istaknuti još pokušaj Ocamposa. Potegnuo je glavom, a njegov udarac ispod prečke čupao je Handanović.

Na početku drugog dijela ritam je malo pao što ne čudi nakon nevjerojatnog tempa u prvom dijelu kada je gotovo svaki napad bio opasan. 

Prvu prijetnju u drugom poluvremenu je imao Inter. Nakon oštrog ubačaja s desne strane Gagliardini je došao do puno prostora na rubu šesnaesterca, no njegov snažan udarac završio je u bloku.

Tragičar Lukaku

Sljedećih 10 minuta ponovno nije bilo velikih prilika, a onda je Lukaku trebao zabiti za 3:2. Sjurio se od centra sam prema golu, no Bono je sjajno obranio.

Status tragičara utakmice Lukaku je potvrdio u 74. minuti kada je Sevilla zabila za konačnih 3:2. Diego Carlos zabio je škaricama, ali uz veliku pomoć Romelua Lukakua. Carlos se dignuo, dobro potegnuo, no Lukaku je u pokušaju izbijanja skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Da nije dirao loptu, Carlosov pokušaj bi otišao pored gola.

Imao je Inter još jednu veliku priliku do kraja utakmice. U 82. minuti prvo je Lukaku mogao zabiti, no branič Seville mu se u posljednji trenutak bacio pred loptu. Sanchez je nakon odbijanca pucao, lopta je išla prema mreži, a onda je drugi branič očistio loptu s crte. Nakon toga, Sevilla je mirno stigla do pobjede.

Španjolska momčad pravi je specijalist za ovo natjecanje. Ovo im je šesti naslov u njihovoj povijesti. Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović odigrao je odličnih 90 minuta za Inter, no nije uspio osvojiti prvi klupski trofej izvan HNL-a u svojoj karijeri.

 

 

Pročitajte više