La Liga

SEVILLA - REAL MADRID 0:1 Sevillin vratar tragičar, Real pobjedom prekinuo krizu

Foto: Getty Images

REAL MADRID je u 12. kolu La Lige slavio na gostovanju kod Seville s minimalnih 0:1 i odvojio se od momčadi iz Andaluzije na četiri boda prednosti uz utakmicu više. Pogodak za pobjedu Reala je zapravo autogol domaćeg vratara Bona koji nije uspio brže reagirati nakon što je ubačaj Mendyja okrznuo Vinicius i promijenio smjer lopte.

Oba trenera su u početne postave uvrstili hrvatske nogometaše, Ivana Rakitića i Luku Modrića. Domaći strateg Julen Lopetegui nije imao problema sa sastavljanjem postave jer mu nedostaje samo prvi vratar Tomas Vaclik, dok Zidaneu zbog ozljeda nema četvorice igrača.

Vinicius je dva puta prijetio u prvih pet minuta susreta

Sergija Ramosa je na stoperu zamijenio Nacho, na desnom beku je ponovno igrao Lucas Vazquez iako se Alvaro Odriozola oporavio od ozljede, a u napadu je na krilu umjesto Edena Hazarda igrao Brazilac Rodrygo.

Gosti su od početka susreta zauzeli pobjednički stav na terenu. Na prvu njihovu priliku čekali smo do 50. sekunde kada je Rodrygo prizemno s desne strane dodao do Viniciusa koji se sjurio prema golu domaćih i pucao iz velike blizine, ali njegov udarac odlazi zamalo pored gola.

U petoj minuti je Vinicius ponovno u centru pažnje. Njegov pritisak na golmana Bona je urodio plodom jer je Brazilac uspio blokirati izbijanje domaćeg vratara. Lopta se odbila do crte Sevillinog gola na kojemu glavom ispred Benzeme izbija branič domaćih.

Domaći vratar Bono je na početku susreta bio neuvjerljiv

U istoj minuti je iz daljine pokušao Casemiro, ali njegov udarac odlazi zamalo pored gola. Bono je na vratima Seville bio neuvjerljiv i u 16. minuti kada je na ubačaj Tonija Kroosa s lijeve strane loptu odbio samo na nogu Casemira koji se na sreću Sevilline obrane uspio spetljati te je njegova lopta poslana u sredinu lakoćom izbijena.

U 21. minuti blizu pogotka je bio Kroos. Njemu je na udarac s otprilike 20 metara prizemno dodao Rodrygo, a Nijemac je imao vremena namjestiti se i pucati u suprotni kut, ali njegov udarac odlazi zamalo pored gola.

Najbolju priliku prvog dijela propustio je Benzema

Sredinom prvog dijela pritisak Reala se smirio, a jedina prilika Seville koju valja istaknuti zbila se u 33. minuti kada je stoper Kounde nakon ubačaja glavom uspio prebaciti loptu prema petercu Reala, ali se Luuk de Jong našao u zaleđu.

Samo pet minuta poslije Vinicius se sjurio u sredinu kaznenog prostora i dodao za Benzemu koji je čekao na rubu šesnaesterca, ali njegov prizemni udarac u suprotni kut lijepo brani Bono. Do kraja prvog dijela žuti je karton dobio Toni Kroos zbog prekršaja nad Ocamposom.

Kako je odmicao kraj prvog dijela, igrači Reala su bili sve nervozniji zbog neiskorištenih prilika koje su imali.

Mendy i Benzema su sjajnom akcijom najzaslužniji za vodstvo Reala

Početkom drugog poluvremena Lopetegui je bio primoran napraviti prvu zamjenu. Munir El Haddadi je izašao zbog ozljede, a zamijenio ga je Oliver Torres. Na prvu priliku smo čekali sedam minuta. Luuk de Jong je pucao škaricama s otprilike 11 metara, ali njegov snažni udarac odlazi ravno u Courtoisa. Da je lopta išla bilo gdje osim u sredinu, belgijski vratar bi imao puno problema sa snažnim udarcem nizozemskog napadača.

Samo četiri minute kasnije Real je došao do zasluženog vodstva. Benzema i Mendy su odigrali predivan dupli pas blizu centra, napadač Reala je izbacio beka u izglednu situaciju na lijevoj strani, a on je u sredini prizemnom loptom uposlio Viniciusa koji je okrznuo loptu dovoljno da ona promijeni smjer, pogodi vratara Bona i od njega se odbije u gol.

Modrić požutio u 60. minuti, Rakitić izašao četiri minute kasnije

Iako je prvotno gol upisan Viniciusu, na kraju je pripisan vrataru Seville kao autogol.

U sljedećim minutama su hrvatski nogometaši bili u centru pažnje. Prvo je Modrić dobio žuti karton u 60. minuti zbog prekršaja nad Fernandom, a četiri minute kasnije Rakitić je napustio teren u trostrukoj zamjeni Julena Lopeteguija. Umjesto Rakitića je ušao Youssef En-Nesyri.

Kako je susret primicao kraju, Sevilla je postajala sve konkretnija što se prilika tiče. Prvo je u 75. minuti iz slobodnog udarca pucao Nemanja Gudelj, ali je njegov udarac iz izgledne situacije otišao pored gola. Samo pet minuta kasnije Suso se jednim potezom riješio Nacha i Kroosa te pucao iz daljine s desne strane, ali njegov udarac odlazi zamalo pored gola.

Posljednja prilika Seville bile su još jedne škarice

Na novu priliku Seville čekali smo do 86. minute kada je nakon kornera u sredinu ubacio Oliver Torres, a škaricama pokušao Ocampos. Njegov udarac je išao po sredini vrata te je Courtois uspio obraniti udarac i zadržati Realovo minimalno vodstvo.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a nogometaši Seville nisu imali izglednih prilika pred golom Thibauta Courtoisa. Real je ovom pobjedom pobjegao Sevilli na četiri boda prednosti uz utakmicu više te se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

U sljedećem kolu Real će na domaćem terenu ugostiti Atletico Madrid u gradskom derbiju, a Sevilla će gostovati kod Getafea. Prije toga Real u srijedu igra odlučujuću utakmicu za prolaz u osminu finala Lige prvaka protiv Borussije Mönchengladbach, dok Sevilla dan ranije gostuje kod Rennesa. Momčad Julena Lopeteguija je već osigurala osminu finala.


SASTAVI

Sevilla (4-3-3): Bono - Aleix Vidal, Diego Carlos (Idrissi 81'), Jules Kounde, Jesus Navas - Rakitić (En-Nesyri 64'), Fernando, Jordan (Gudelj 64') - Ocampos, Luuk de Jong (Suso 64'), El Haddadi (Torres 46').

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Mendy, Nacho, Varane, Vazquez, Kroos, Casemiro, Modrić - Vinicius, Benzema, Rodrygo (Asensio 66').


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

UOČI UTAKMICE

Momčad Zinedinea Zidanea ima bod više od Seville uz utakmicu više te na Sanchez Pizjuan dolazi u izrazito lošoj formi. U posljednja tri ligaška kola Real je upisao dva poraza (Valencia, Deportivo Alaves) i jedan remi (Villarreal).

Nakon Seville Realu slijede ključni okršaj u Ligi prvaka i gradski derbi

Posljednja pobjeda za Real je u prvenstvu došla 31. listopada kada je madridski klub na domaćem terenu svladao posljednju Huescu rezultatom 4:1. Na lošu formu u prvenstvu Realu se nadovezala i loša forma u Ligi prvaka gdje je u utorak poražen na gostovanju kod Šahtara rezultatom 2:0.

Osim gostovanja kod Seville, za Zinedinea Zidanea i njegov položaj na klupi Reala krucijalni su dvoboj Lige prvaka u srijedu protiv Borussije Mönchengladbach i subotnji madridski derbi protiv Atletico Madrida.

U sastavu Reala nema četvorice ozlijeđenih igrača

Ako u te tri utakmice Zidane ne zadovolji apetite klupskog vodstva, po drugi put će otići s klupe Reala. Ovoga puta ne svojom voljom.

U ovoj utakmici francuski trener ne može računati na ozlijeđene Danija Carvajala, Sergija Ramosa, Federica Valverdea i Edena Hazarda, a nema ni Luke Jovića koji se tek oporavio od koronavirusa. Ipak, u sastav se vratio Eder Militao koji je također prebolio koronavirus.

Sevilli nedostaje samo prvi vratar Vaclik

S druge strane, Julen Lopetegui, bivši trener Reala, je tijekom tjedna u domaćem porazu u Ligi prvaka od Chelseaja (0:4) odmarao nekolicinu igrača iz prve postave te u ogled s Realom kreće u najjačem sastavu. Kod Seville nedostaje samo prvi vratar Tomas Vaclik.

Luka Modrić i Ivan Rakitić kreću u početnim postavama svojih momčadi.

Pročitajte više