Sezona počinje s Partizanom

CIBONA se borila i to je najljepše što su Perasović i igrači mogli prirediti za oproštaj od sezone. A bila je to jednosmjerna ulica, dok Khryape nije skoro nokautirao suca i vratio Cibonu među žive.

> Planinić: Giričeku su zviždali jer ne želi igrati za reprezentaciju

> CSKA u uzbudljivoj završnici slomio Vukove i izborio Partizan

Ettore Messina, slavni stručnjak na klupi europskog prvaka, nakon utakmice je rekao; "Suci bi trebali imati više osjećaja za igru. Prve dvije odluke bile su točne, ali ne i treća. Sudac se igrao policajca, bez razloga je sebe stavio u prvi plan. Uostalom, nitko od igrača nije se žalio na korake."

Situacija se mogla protumačiti i iz drugog kuta, prema kojem je Khryape još i više oštećen. No, na kraju je ipak završio u svlačionici prije vremena jer je jednog suca opsovao, a drugog gurnuo.
"Ne želim uopće opravdavati potez svog igrača jer to nije moguće opravdati. Niti je unutar moje domene.", ogradio se Messina.

Utakmicu je analizirao kroz dva dijela; "U jednom dijelu smo imali sjajan ritam, vodili utakmicu, a u drugom je Cibona odigrala odlično i vratila se u utakmicu. No, mi smo zadovoljni. Ciboni želimo puno sreće u regionalnoj ligi.

Zoran Planinić? Uoči susreta primio je dvije nagrade; za prvo ime hrvatske košarke i četvrtfinalista Olimpijskih Igara, očekivalo se da će imati posebnu večer pred svojom publikom. No, ispalo je drugačije.

"Krenuo je dobro, a kasnije nije bio dobar, kao i cijela momčad. Bili su uspavani, beskrvni. Planinić je veliki radnik, uvijek daje sve od sebe, bez obzira ide li mu od ruke ili ne. Računam na njega u nastavku sezone, a svjestan sam da ovo za njega nije bila laka sezona. Treba vremena da se igrač prilagodi na drugačiji sustav. Planinić nije tip igrača kao Papaloukas, s kojim ga uspoređuju."

Ma vraga sam kalkulirao!

Velimir Perasović čestitao je Rusima na poštenoj pobjedi i priznao da unatoč borbenosti, nema nijansu više koja je ponekad ipak presudna u finišu.

"I kada smo ih stigli, zahvaljujući dobroj zoni u trećoj četvrtini, nismo imali dovoljno raspoloženih igrača da napravimo razliku. CSKA je počeo kao velika momčad; samouvjereno i žestoko. Nama je bilo teško igrati protiv takve obrane, nismo postigli lakoću u napadu.", rekao je Perasović nakon utakmice.

Razgovaralo se i o stalnim boljkama, jer za Cibonu sezona kao da tek počinje;"Calloway je upao u malu krizu iz koje mora što prije izaći. Vjerujem da hoće, odigrao je dosta odličnih utakmica ove sezone. Princ je odigrao fantastično, požrtvovno, držao je sve pod kontrolom. Ostavio bih ga do kraja, ali morao sam Callowayu vratiti samopouzdanje"

Jedna je stvar zanimljiva; nakon ove utakmice, CSKA i Cibona imaju isti cilj; pobijediti Partizan. Subota u Zagrebu donosi friškog četvrtfinalista Eurolige koji je u strašnom naletu. Za Cibonu je to utakmica puno vrjednija, jer F4 je sveti cilj, kao i domaća titula. Sezona zaista tek počinje

Perasović tvrdi da večeras nije razmišljao o tome, nije bilo kalkuliranja. "Ma vraga sam kalkulirao. Iako, tko mi brani vaditi se na to i reći; je, izgubili smo jer smo kalkulirali. Ali nismo. Partizan, oni su na nivou CSKA, i moramo igrati bolje nego danas. Partizan je s razlogom među osam ekipa Europe."

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više