Shaq: Odsad sam LeBronov tjelohranitelj

SHAQUILLE O'NEAL (37) predstavljen je u Clevelandu kao novi košarkaš tamošnjih Cavaliersa, prošle sezone finalista Istočne konferencije. Otkrio je koji je njegov novi moto.

"Win a Ring for the King (Osvojiti prsten za Kralja)",  izjavio je dobro raspoloženi i humoru skloni centar, koji je 15 puta nastupao na All-Star utakmicama, te osvajao NBA naslove u četiri navrata.

Tri je osvojio igrajući s Kobeom Bryantom, dodao je jedan u društvu Dwyanea Wadea, a sada želi ponoviti isto s LeBronom Jamesom, lani najboljim košarkašem lige.

"Veli se da se u životu stvari uvijek događaju tri puta. Pobijedio sam sa sjajnim Kobeom, pobijedio sam s jednako sjajnim Dwyaneom, sada želim pobijediti sa sjajnim LeBronom. Imamo sve što nam za to treba. Jednostavno to moramo napraviti. Ovo je LeBronova momčad. On je kapetan. U razdoblju sam karijere kad sam se naučio uklopiti. Sad sam u poslu zaštitarstva. Moj je posao zaštititi Kralja. Zbog toga sam ovdje",  rekao je novom suigraču O'Neal.

James je na odmoru s obitelji u Kaliforniji. Zbog toga nije mogao nazočiti Shaqovu predstavljanju. Dvije su superzvijedzde, međutim, razmijenile e-mailove, a Shaq će tijekom godišnjeg odmora, najavio je, posjetiti Jamesa.

"Moji sinovi vole LeBrona više od mene. Moram priznati, pomalo sam ljubomoran. "

Rekao je da ne sumnja da će LeBron, odu li sljedeće sezone do NBA naslova, produžiti ugovor s Cavaliersima. Rado bi to učinio i on sam.

"Za 35 milijuna dolara po godini učinit ću to odmah. Neću niti pogledati ugovor",  našalio se nastavivši:

"Imam još puno toga za ponuditi. Danas je u NBA ligi svega četiri ili pet pravih centara. Jedan sam od njih. U NBA ligi sam proveo 17 sezona, no tri sam gotovo u potpunosti propustio zbog ozjeda. Dakle, tri su još preostale. "

Kad su ovlasti u igri u pitanju, O'Neal kaže:

"Sposoban sam igrati bilo kakav stil. Neću od trenera tražiti 40 ili 50 šuteva po utakmici; 30 će biti sasvim dovoljno", uz osmijeh je kazao iskusni centar, tapšući pritom trenera Mikea Browna, koji je sjedio do njega, po ramenu.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više