NBA

Shaquille O'Neal: Kad sam tek došao u ligu, bio sam prestravljen zbog Jordana

Foto: Getty Images

SHAQUILLE O'NEAL odradio je intervju s ESPN-ovim Arielom Helwanijem i rekao kako bi njegovi Lakersi lako pobijedili slavnu generaciju Jordanovih Bullsa. 

Lakersi su od 2000. do 2002. godine osvojili tri uzastopne NBA titule, dok su Bullsi s Jordanom bili prvaci od 1991. do 1993. godine. Nakon toga je Jordan uzeo pauzu za bejzbol, a nakon što se vratio Bullsi su vezali nove tri titule od 1996. do 1998. godine.

Obje ekipe veže ista stvar, na klupi su imale legendarnog Phila Jacksona. Shaq smatra da bi u izravnom duelu tih ekipa upravo on bio taj koji bi pravio razliku na parketu. 

"Pobijedili bismo ih lagano jer bih ja "ubio" Luca Longleyja, Billa Wenningtona i Billa Cartwighta. Faktor sam ja i moja slobodna bacanja", rekao je O'Neal pa dodao: 

"Oni bi pokušali tu Hack-a-Shaq taktiku. Ja bih i dalje imao 28-29 poena, ali ključ bi bila slobodna bacanja. Sa mnom je to uvijek 50:50. Ako bih šutirao dobro, pobijedili bismo. Ako bih šutirao loše, izgubili bismo", rekao je O'Neal.

"Kada sam tek došao u ligu, bio sam prestravljen zbog Jordana. Kao dijete, gledao sam ga kao boga. I sada ste odjednom na istom parketu s bogom. Sve što sam mislio o njemu kao dijete bilo je istina. On je mogao letjeti, njegov šut je bio nevjerojatan. On je bio isti kakav je bio i na TV prijenosima", rekao je O'Neal.

Pročitajte više