Sharbini nije došao na trening Rijeke: "Ne želimo ga odbaciti"

Foto: Hina

DRUGOPLASIRANI sastav Prve HNL nakon jesenskog dijela prvenstva, nogometaši Rijeke u ponedjeljak su krenuli s pripremama za proljetni nastavak koji će započeti domaćom utakmicom protiv Lokomotive 13. veljače, a trener Matjaž Kek i Ivan Močinić najavili su kako im je cilj osvajanje naslova prvaka.
 
"Moj cilj je jedan. Želim trenirati i imati ekipu koja može pobijediti svakog. Ako se to zbroji onda znači da smo prvi. Ja želim takvu ekipu i namjeravam je tako pripremiti i postaviti pred nju taj cilj", rekao je Kek.
 
"Ne treba nam da se navijači dijele zbog Keka, Anasa ili nekog trećeg"
 
Na trening nije došao Anas Sharbini, za kojeg se najprije pojavila informacija da napušta klub, koja je kasnije demantirana.
 
"Ja sam dugo danas pričao s Anasom, kao što sam pričao i na zadnjem treningu prošle godine kada sam mu dao plan treninga jer on je igrač pod ugovorom. Unatoč tome što je njegov zastupnik govorio već dva mjeseca prije kraja godine da ima novi klub za njega. Nije bilo razmišljanja da ga se odbaci, a najmanje nama treba da se zbog Keka, Anasa ili nekog trećeg dijele navijači, to me najviše smeta."
 
Rijeka će dio priprema, od 16. do 26. siječnja, odraditi u Dubaiju.
 
"Pripreme u Dubaiju velika su nagrada za nas. To nam je dodatna motivacija da se što bolje pripremimo i da bismo bili što bolji na proljeće", ustvrdio je kapetan Rijeke Ivan Močinić.
 
Rijeka tijekom jesenskog dijela prvenstva nije izgubila niti jednu utakmicu, ali je uz 11 pobjeda nanizala i čak 10 remija, pa sa 43 boda zauzima drugo mjesto s dva boda zaostatka za vodećim Dinamom.
 
Prvog dana priprema ugovor s Rijekom do ljeta 2019. godine produžio je pouzdani branič Miral Samardžić koji je u sezonu i pol koliko je dosada proveo u klubu upisao 58 nastupa i devet golova.
 

Pročitajte više