Sheva i Ukrajina upisali prvu pobjedu, Gruzija šokirala Walles u Cardiffu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVU pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ostvarila je Ukrajina. Momčad Andreja Ševčenka svladala je Kosovo s 3:0, a prvu pobjedu nekada legendarnom napadaču na klupi donijeli su Artem Kravets u 31. minuti, kada je njegov udarac pogodio nogu kosovskog braniča i postao neobranjiv za vratara Ujkanija, zatim Andrej Jarmolenko u 81. te Ruslan Rotan u 87. minuti udarcem iz daljine za konačnu pobjedu.

Kosovski vratar ipak se istakao s nekoliko vrhunskih obrana u nastavku, a u 77. minuti igrač gostiju Berisha je pogodio gredu u najboljoj prilici za Kosovare. 

Ovaj dvoboj je odigran u poljskom gradu Krakovu jer Ukrajina nije priznala Kosovo kao državu, a Poljaci su pristali na domaćinstvo pod uvjetom da na stadionu Pilsudski bude ne nazočno ne više od 1000 gledatelja.

Ukrajina je napokon prekinula crni niz od pet utakmica bez pobjede (tri poraza i dva remija), te sada u skupini I ima pet bodova, dva manje od vodeće Hrvatske. 

U istoj skupini od 20:45 sati igrat će Island i Turska.

Izrael na vrhu s Albanijom

A, u skupini G Izrael je pobijedio Lihtenštajn s 2:1 golovima Tomera Hemeda u 3. i 16. minuti, dok je jedini gol za goste zabio Maximilian Goppel u 49. minuti.

Izrael sada ima šest bodova i izjednačio se na vrhu s Albanijom, koja od 20:45 sati igra u Skadru protiv Španjolske, dok Makedonija dočekuje Italiju. 

Gruzija šokirala Wales

Veliko iznenađenje priredila je Gruzija u skupini D, gdje je kao gost uspjela zaustaviti Wales u Cardiffu 1:1. Gareth Bale doveo je svoju ekipu vodstvo u 10. minuti nakon kornera, ali je gol za remi na drugoj strani glavom zabio Tornike Okriashvili u 57. minuti.

To je Gruziji prvi bod u kvalifikacijama, dok je Wales trenutačno prvi u skupini s pet bodova, ali ima utakmicu više od Srbije, koja igra od 20:45 sati sa Austrijom u Beogradu, te Republike Irske koja gostuje Moldaviji.

Pročitajte više