Šibenčani će uzvrat s Anorthosisom igrati u - Zagrebu?!

IAKO ih je većina otpisala još dok su putovali prema Cipru, Šibenčani su ostvarili još jedan podvig i na vrućem terenu svladali Anorthosis 2:0. Povijesna je to pobjeda družine Branka Karačića koja je svojim drugim trijumfom u Europi stigla na korak do trećeg pretkola Europske lige. Tko zna, možda i do igranja po skupinama jer prođu li Anorthosis Šibenčani će biti nositelji i uz malo sreće kod ždrijeba je sve moguće. No, prije toga povratak u svakodnevnicu hrvatskog nogometa. Gdje će Šibenik igrati uzvrat protiv Anorthosisa? Šubićevac nema licencu, prvu utakmicu su Šibenčani igrali u Dugopolju, no zbog izložbe pasa (!) stadion Hrvatski vitezovi je zauzet. Pokušat će se Šibenik dogovoriti s Hajdukom, a ako ne - pravac Zagreb i Kranjčevićeva.

Gdje god da se igralo Šibenčani su svjesni da nema opuštanja. Anorthosis je opasna momčad, uostalom prije dvije godine su igrali Ligu prvaka, a proračun im je osam milijuna eura. Večeras će Šibenčani proslaviti veliku pobjedu na Cipru, a sutra je povratak u Hrvatsku.

"Bilo je teško, stvarno smo se natrčali. Sreća naša što smo zabili dva gola. Hvala navijačima koji su došli u velikom broju i bodrili nas. Još nije gotovo, oni su danas dominirali, no nadam se da možemo proći", rekao je Bulat za šibenski Radio Ritam.

Antonio Jakoliš odlično je reagirao prije drugog gola, ukrao je loptu neopreznom vrataru Anorthosisa, a Kozačiku nije bilo druge nego srušiti ga.

"Trener mi je na poluvremenu rekao da njihov vratar nije siguran i da ga stisnem. To sam i učinio i isplatilo se. Prezadovoljan sam", kaže Jakoliš.

Jakoliš je izborio, a Bačelić-Grgić je mirno realizirao jedanaesterac.

"Nisam se baš puno obazirao na navijače. Bila je ako teška utakmica, sparina, igrali smo puno više obranu nego u protiv Maltežana. Stvarno sam se "satrao", leđa me ubijaju. Neće sigurno biti lako u uzvratu, Anorthosis ima dobre i kvalitetne igrače. Pogodak poklanjam djevojci Katarini", rekao je strijelac drugog pogotka.



Direktor Šibenika Marko Karadžole je iz svlačionica izašao sa suzama u očima.

"Ponosan sam, veselimo se. Mala naša kolonija je odradila vrhunsku stvar koje još nismo svjesni. Stadion je bio ispunjen gotov do posljednjeg mjesta što našu pobjedu čini još većom", izjavio je direktor kluba.


Šibenik još ne zna gdje će se igrati uzvrat.

"Sad nam preostaje da nađemo gdje ćemo igrati. Nadam se da će nam Hajduk izaći u susret i da ćemo igrati na Poljudu. Ako to ne bude slučaj, ići ćemo igrati u Zagreb", kaže Karadžole.

"Još se nisu emocije slegle. Presretni smo, nisam se ovome nadao, 2:0 je predobar rezultat. Sad se moramo spremiti za uzvrat. Tko zna, možda uđemo u skupinu Europa lige...", nadovezao se Ivan Elez.

Branko Karačić nakon velike pobjede bio je miran i staložen.

"Čestitam igračima koji su ostvarili drugu veliku pobjedu u Europi. Otvorili smo vrlo koncentrirano utakmicu, došli do ranog vodstva i tako dobili sigurnost, a njima unijeli nervozu. U drugom dijelu smo opet u pravom trenutku zabili gol, a oni su nakon toga preskakali igru. Veliki rezultat za Šibenik, hrvatski nogomet i mene kao trenera. Još nije kraj, još nije riješeno, ali se nadam da ćemo smoći snage da ovu pobjedu potvrdimo u Hrvatskoj i da na iznenađenje svih uđemo u treće pretkolo", rekao je trener Šibenika za Radio Ritam.

Predsjednik Goran Pauk naglasio je da ih je Anorthosis podcijenio.

"Malo njih je ovo očekivalo. Mi smo se nadali ovakom nečemu, ali nitko od domaćina se nije ovom nadao, u utakmicu su ušli kao favoriti i sa stavom da će lagano proći utakmicu. Dali smo golove u pravo vrijeme, sve izdržali i na kraju je ispalo fantastično. Oni su dobra ekipa i nema opuštanja, moramo napraviti sve da sačuvamo ovu prednost", rekao je Pauk.

Već sutra je ždrijeb trećeg pretkola.

"Angažirali smo predstavnika Dinama da nas zastupa gore", odgovorio je Pauk.

Pročitajte više