Šibenik i Inter ostvarili prve pobjede

Šibenčani su na Šubićevcu bili bolji od Varaždinaca s 4:3. Strijelci za domaću momčad bili su Zec (5`),  Vitaić (31`), Da Silva (72`), i Jambrušić (84`), a za Varteks Semler (8`), Prahić (41`), Novinić (90`).

Inter je na domaćem terenu svladao Cibaliju, a jedini strijelac na utakmici je bio Miroslav Šarić minutu prije kraja utakmice.

Tijek susreta:

Žestoko otvaranje na Šubićevcu, gdje se igra derbi začelja. Obje momčadi, dodajmo, tražile su svoju prvu pobjedu. Već u 5. minuti nakon naizgled bezopasne lopte u prostor, Mađarić je krenuo naprijed, došlo je do nesporazuma u obrani, a Zec se pokazao najspretnijim te je uspio pronaći put do mreže Varaždinaca. Na izjednačenje smo čekali samo do 8. minute kada Mumlek iz kornera šalje kratku loptu, pronalazi Semlera, a on pak poentira za izjednačenje.

U 19. minuti Varteks je umalo konkretizirao nedvojbeno bolju igru; Mumlek ide u solo prodor, ali mreža Matasa ipak se na trese. No, invazija Varaždinaca na gol šibenske momčadi nije jenjavala. Šibenska je publika negodovala zbog spore i bezidejne igre svojih nogometaša, no upravo u tom trenutku sasvim neočekivano domaćini su uspjeli zabiti. Nakon što je Roglić oboren na nekih 20-ak metara, a Vitaić je iz slodnjaka u 31. minuti  zabio za 2:1. Lopta je okrznula nekoga od igrača iz živog zida i prevarila vratara Mađarića.

Nakon deset minuta Varteks zasluženo dolazi do izjednačenja. Nakon oštrog starta Vitaića, Mumlek sjajnim nabacivanjem pronalazi Prahića koji je propušta poentirati za miran odlazak na odmor.

Šibenik u nastavak ulazi agresivnije, shvatili su da statičnom igrom neće postići toliko željenu pobjedu. Trud se isplatio i domaćini u 72. minuti pogotkom Da Silve ponovo dolaze do vodstva.

U 84. minuti Kruno Jambrušić, asisten za drugi pogodak, upisao se i na listu strijelaca i definitivno odlučio rezultat na Šubićevcu. Trener Ivica Kalinić može biti itekako zadovoljan prvim ovosezonskim trobodom. Enes Novinić pogotkom u sudačkoj nadoknadi uspio je tek ublažiti novi poraz posrnulih Varaždinaca.

Početni sastavi:

Šibenik: Matas, Lapić, Bonacin, Raić, Kulušić, Vitaić, A.Bulat, Roglić, Batur, Jambrušić, Zec

Varteks: Mađarić, Ivančić, Lučić, V.Vuk, Melnjak, Prahić, Liber, Papa, Mumlek, Semler, G.Vuk

Sudac: Ljubičić

Gledatelja: 3000

Početni sastavi:

Trener Cibalije Srećko Lušić formacijom s tri napadača odmah je dao naslutiti što očekuje od utakmice u Zaprešiću. Njegova momčad bila je dominatna na početku susreta, dok su igrači Intera pod vodstvom novog trenera Milivoja Bračuna igrali u grču. Ipak, prva prigoda sijevnula je od strane njegovih nogometaša; Dinamovac na posudbi Miroslav Šarić ubacio je ravno na Gulića, ali je vratar Bursca bio brži. U petoj minuti, Baragić je na strani Cibalije promašio nakon kratkoe lopte iz kornera. Nespretan je bio također Dinamov vratar Vranjić, ali je teškom mukom ipak uspio pokupiti neugodnu loptu ispred Bagarića. Loše i negledljivo prvo poluvrijeme u zagrebačkom predgrađu završilo je bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme:

U startu prijete gosti; najprije se u odličnoj prilici našao Husić, a potom Kerić. No, pogodak i dalje nismo vidjeli. Inter je, međutim, preuzeo dominaciju u nastavku. Kreirali su tri izgledne prigode; u 60. minuti pokušao je Pandev, u 69. minuti nakon ubačaja Kukec Dinamov napadač na posudbi ne uspijeva ni glavom. Zatresla se potom vratnica Bursce, autor je Kukec. I onda su nogometaši Intera u posljednoj minuti susreta ipak konkretizirali bolju igru iz drugog poluvremena i uzeli svoju prvu pobjedu ove sezone. Miroslav Šarić uhvatio je Burscu na spavanju i pogodio mrežu s udaljenosti od 27 metara!

Inter:
Vranjić, Krznar, Starčević, Iftić, Lovren, Kukec, Šarić, Stipković, Renato, Osmar, Gulić

Cibalia: Bursca, Medvid Mešić, Zore, radas, Husić, Radotić, Maroslavac, Bagarić, Dodik, Kerić

Gledatelja: 800

Sudac: Gerek

Pročitajte više