Šibenski junak Zec: Doći će i moje vrijeme u BiH reprezentaciji

POGODAK Ermina Zeca u sinoćnjem dalmatinskom derbiju donio je pobjedu Šibeniku, a ujedno je i lansirao sastav sa Šubićevca na diobu drugog mjesta na ljestvici zajedno s vinkovačkom Cibalijom.

Šesti je to gol 21-godišnjeg bugojanskog napadača u sedam prvenstvenih susreta čime je došao na diobu trećeg mjesta na ljestvici strijelaca, zajedno s Ninom Bulom iz Lokomotive, Rijekinim Fernandezom i Asimom Šehićem iz Istre 1961.

Kontaktirali smo stoga junaka šibenskog trijumfa koji je u razgovoru za Index otkrio svoje daljnje planove, želje i očekivanja od dresa Šibenika i BiH reprezentacije.

Ermine, kako komentiraš sinoćnju veliku pobjedu na Poljudu?

"Mi smo uoči odlaska u Split imali jedan cilj - da se nadigravamo s Hajdukom i u tome smo i uspjeli. Naša je sreća tim veća što smo osim u igračkom uspjeli i u rezultatskom smislu."

Tvoj nastup bio je posebno dojmljiv, splitskim si stoperima stvarao dosta problema?

"Prezadovoljan sam, kako svojom, tako i prezentacijom cijele ekipe. Uspostavili smo igru nakon 20 minuta te i u nastavku stvorili dosta prilika. Gol je došao u najboljem mogućem trenutku, pred sami odlazak na odmor."

Hajduka se ne pobjeđuje baš svaki dan. Sigurno je pobjeda burno proslavljena u svlačionici?

"Svima je bilo jako drago, i zbog nas samih, ali i zbog navijača što smo im priuštili slavlje u Splitu nakon devet godina."

Gol Hajduku bio je šesti u sedam utakmica. Koliko je u ovom trenutku izvjestan tvoj odlazak iz Šibenika u zimskom prijelaznom roku?

"Razgovarao sam s Upravom o odlasku na zimu i složili smo se da bi to bilo najbolje rješenje. Napravio bih time korak naprijed u svojoj karijeri i donio bih klubu prijeko potreban novac. Ipak, želim naglasiti i kako ne bih imao ništa protiv ostanka, lijepo mi je i uživam u Šibeniku."

Koji je krajnji domet ove mlade šibenske momčadi u tekućoj sezoni HNL-?

"Sigurno je da ako zadržimo ovakav nivo borbenosti i zajedništva da možemo jako puno. Ključno je međutim pitanje što klub želi, kakve su ambicije čelnika."

Zasigurno te je obradovao plasman BiH u dodatne kvalifikacije za SP. Nadaš li se možda pozivu izbornika Blaževića već za okršaje u studenom?

"Prije svega želim reći kako mi imamo sjajne napadače. Džeko i Ibišević klasa su za sebe, a ja sam tu pritajen i sa strane čekam svoju priliku. Nadam se pozivu, tim više što igram vrlo dobro u posljednje vrijeme, ali ako sad i ne budem pozvan siguran sam da će doći mojih pet minuta."

Pročitajte više