Sigurdsson iznenadio protiv Norveške. Najboljem igraču pronašao novu poziciju

Foto: PIXSELL

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson iznenadio je potezom na startu prijateljske utakmice Hrvatske i Norveške u sklopu Gjensidige Cupa. Naime, srednjeg vanjskog od prve minute igrao je Ivan Martinović, kojeg u reprezentaciji dosad nismo gledali na toj poziciji.

Martinović, koji se prometnuo u napadački najboljeg igrača Hrvatske, nominalno je desni vanjski, no Sigurdsson ga je odlučio postaviti u središte napada. Desno je bio Luka Lovre Klarica, a lijevo Zvonimir Srna. Vrlo brzo je u igru ušao Domagoj Duvnjak, ali je on stao na poziciju lijevog vanjskog.

Moguće je da je takva odluka Sigurdssona uvjetovana lakšim ozljedama Luke Cindrića i Igora Karačića, za koje je najavio da će im dozirati minutažu. Uz Duvnjaka, Hrvatska od srednjih vanjskih ima još Filipa Vistoropa. Ipak, isto tako je moguće da je ovo jedna taktička varijanta koju Sigurdsson isprobava i za Olimpijske igre. Podsjetimo, Hrvatska će ovog tjedna uz Norvešku u subotu od 13:45 igrati protiv Argentine, a u nedjelju od 14:15 protiv Danske.

Pročitajte više