Sigurdsson: Protiv Austrije me ne zanima stil igre, želim pobjedu

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

HRVATSKA rukometna reprezentacija u četvrtak započinje kvalifikacije za Olimpijske igre. U prvom dvoboju u Hannoveru igrat će protiv Austrije, nakon čega joj za vikend slijede utakmice s Njemačkom i Alžirom. Susret s Austrijom najavili su izbornik Dagur Sigurdsson i kapetan Domagoj Duvnjak, koji se priključio reprezentaciji nakon što mu se u ponedjeljak rodila kći.

Sigurdsson: Ne trebaju mi potezi za YouTube, želim pobjedu

"Bilo bi bolje da smo imali dva tjedna priprema i koju pripremnu utakmicu, ali tako je za sve ekipe. Oni, doduše, nisu promijenili trenera. Zadovoljan sam, posebice sa zadnjim treninzima. Zadnji igrači su stigli kasno u ponedjeljak tako da nismo imali puno vremena, ali neće biti lako ni našim protivnicima. Teško se pripremiti na suparnike kada imaju novog trenera. To bi mogla biti naša prednost", rekao je Sigurdsson pa nastavio:

"Sutra neću gledati toliko na stil igre, želim da pobijedimo. To je najvažnije. Ne trebam vidjeti kombinacije i golove za YouTube, želim pobjedu. Gol-razlika je potencijalna opasnost ovog turnira, samo dvije ekipe mogu proći, svi mogu pobijediti svakoga, moguće je da će svaki gol biti važan."

Duvnjak: Izbornik će nam donijeti mirnoću

"Došla je prinova, sve je dobro prošlo i danas sam vlakom došao u Hannover. Ovo mi je prvi trening s novim izbornikom, čujem od dečkiju da se stvarno radi dobro i da su svi spremni. Jedva čekamo početak turnira", rekao je Duvnjak i dodao:

"Izbornik će donijeti mirnoću koja nam je bila potrebna na prošlom prvenstvu. Imali smo puno tehničkih grešaka i nadam se da će to izgledati bolje na ovom turniru. Veliko je ime i gdje god je radio napravio je vrhunske rezultate."

Pročitajte više