hnl

Silvio Marić ima novi posao

Foto: Igor Soban/PIXSELL

SILVIO MARIĆ novi je sportski direktor Rudeša. Legendarni Dinamov napadač danas je predstavljen u klubu iz istočnog dijela grada, koji se trenutačno nalazi na drugome mjestu 2. HNL-a s realnim izgledima da se izbori za povratak u prvu ligu. Marić je tako prvi put nakon završetka nogometne karijere ponovno u - nogometu.

"Za trenerski posao nisam. Puno kolega me na to nagovaralo, ali se nisam vidio u toj funkciji. Mislim da ću biti bolji kao sportski direktor. Naravno, jedno je izvana gledati, tamo su svi pametni, a drugo je kad uđeš u problematiku kluba. No olakotna okolnost je što je Rudeš već dobro posložen klub i treba mu sitna nadogradnja, dat ću svoj obol poznanstvima, logistikom", rekao je Marić na predstavljanju.

U klubu žele fakina

"Silvio je prepoznao projekt, ima ambiciju kao Uprava da se vratimo u prvu ligu. Nije lako, imamo devet utakmica pred sobom, ali vjerujem da će Mara na brzom tečaju sa svim našim mladim momcima napraviti zacrtani cilj. Suvišno je bilo što o njemu reći, vjerujem da će donijeti energiju i karakter, bio je fakin i vjerujem da će takav napraviti posao", dodao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Marić u klub dolazi u trenutku kad je Rudeš na samo dva boda od vodećeg Varaždina te se nada da se nakon tri godine može vratiti u 1. HNL. Rudeš je u prvoj ligi bio u sezonama 2017./2018. te 2018./2019.

"Pratio sam Rudeš dok je Bišćan bio ovdje, on je krenuo odavde i zato nam je to posebno drag klub. Naravno da mi je Bišćan dao poneki savjet, stalno smo na telefonu, a svi mi kažu da im je drago što sam se vratio u nogomet nakon toliko godina. Želimo ostvariti viziju jednog standardnog prvoligaša. Za budućnost je teško govoriti, možda ćemo napasti i nešto veće, možda napravimo još veći posao", zaključio je Marić.

Pročitajte više