LA LIGA

Simeone: Čestitke Realu, ali špalir od nas neće dobiti

Foto: EPA

REAL MADRID osigurao je prošli vikend naslov prvaka Španjolske, a u srijedu je i prošao u finale Lige prvaka. Nakon svega toga u nedjelju ih čeka gradski derbi protiv Atletico Madrida. Trener Atletica Diego Simeone uoči tog je susreta dobio na konferenciji za medije pitanje hoće li Atletico špalirom odati počast Realu na svom stadionu Wanda Metropolitano.

Neće odati počast gradskim rivalima

Nepisano je to pravilo i svojevrsna tradicija da se prvaci na gostovanjima pozdrave špalirom, ali Simeone je rekao da to neće biti slučaj u ovom gradskom derbiju. Čestitamo Real Madridu, nogometašima, trenerima i stručnom stožeru, koji su postali prvaci", rekao je Simeone pa dodao:

"Poštujemo ih, ali puno više poštujemo ljude koji su uvijek s nama, naše navijače. Svako društvo ima svoje načine izražavanja čestitki. U Španjolskoj postoji taj koridor, špalir kao način čestitanja rivalima. Ali, tamo odakle ja dolazim to se ne koristi", rekao je trener Atletica.

Simeoneova momčad, koja je četvrta na ljestvici La Lige, ove sezone još nije nijednom u prvenstvu slavila protiv Reala. U prošloj je utakmici Kraljevski klub na svom Santigao Bernabeuu pobijedio 2:0.


 

Pročitajte više